Рух ЧЕСНО звинувачує народну депутатку Сюмар в тиску на редполітику

0

Голову  парламентського комітету з питань свободи слова ВІкторію Сюмар звинувачують в тиску на редакцію Громадського руху ЧЕСНО. Про це йдеться в заяві координаторки руху ЧЕСНО Віти Думанської:

Ми відчули тиск з боку голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторії Сюмар, яка була однією із співзасновників руху ЧЕСНО. Після наших публікацій про незадекларований будинок на ділянці матері народної депутатки, замість того, щоб дати руху ЧЕСНО публічно відповіді на питання, які виникли, Сюмар намагалася вийти різними шляхами на редакцію і керівництво ГО “Центр ЮЕЙ”, зокрема на Олега Рибачука, щоб перевести спілкування у неформальну площину”.

Думанська резюмує:

Залишився рік до президентських і парламентських виборів. Рух ЧЕСНО як і раніше моніторитиме доброчесність політиків і їхні декларації. Ми просимо всіх політиків зважити, що будь-які спроби втрутитися у редакційну політику чи методологію руху ЧЕСНО, будемо викривати публічно. Для нас нема різниці чи політики є “новими” чи “попередниками”, ми працюємо за єдиними стандартами та підходами в частині моніторингу діяльності українських політиків. Для всіх закон один, як і критерії, за якими проводиться моніторинг. І ми спілкуємося з політиками, про яких пишемо матеріал, виключно в публічній площині”.

Нагадаємо, народна депутатка Світлана Заліщук, яка була співзасновницею руху ЧЕСНО, надавала публічно пояснення руху ЧЕСНО, коли виникли питання щодо її квартири.

Громадський рух ЧЕСНО завжди готовий додати коментарі і зауваження навіть після того, як матеріал опубліковано.

Контакти руху ЧЕСНО, за якими можна телефонувати, щоб надати коментарі або документи: 067 327 76 33, infochesno@gmail.com

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539