У Бучі каналізаційні стоки течуть в озеро – водоканал запевняє, що їх не повідомляли

0

В районі Склозаводу в Бучі два роки поспіль з колектора течуть каналізаційні стоки. Неподалік каналізаційного колектора розташована скважина з питною водою та озеро, де купаються та рибалять місцеві мешканці.

Каналізація стікає по лісу до залізничних колій та в напрямку кар’єру.

Місцеві мешканці жаліються на нестерпний сморід та викиди, які трапляються подекуди кілька разів на день.

“Бувають викиди кілька разів на день. Іноді вранці, іноді ввечері. Мені здається, що цей колектор не справляється з кількістю стоків й переповнюється і тоді нечистоти течуть повз нього в лісі в бік кар’єру. А місцеві мешканці ідуть купатися в кар‘єр, куди течуть ці нечистоти”, – розповідає мешканець району Склозаводський Олександр Єрєміч.

“Я іноді ходжу на кар’єр рибалити. Мене ці стоки дуже непокоять”, – додає Єрєміч.

Чоловік додає, що вони періодично скаржаться до водоканалу, окрім цього місцеві регулярно викладають відео в соцмережу Facebook.

 

 

Журналісти звернулися за коментарем до начальника КП “Ірпіньводоканал” Олександра Маркушина. Він одразу направив на місце бригаду робітників та начальника каналізаційної служби Валентина Савченка.

Біля колектору журналістам Савченко сказав, що вони його періодично чистять, про проблему з ним знають але за останні 2 місяці жодних звернень до водоканалу не було.

Також Савченко розповів, що в цей колектор стікає каналізація виключно з Ворзеля, у ЖК Нова Буча та Кварталу свої колектори на вул. Депутатській.

Окрім цього, начальник служби закликав бучанців, які живуть неподалік колектора, щодо несправностей звертатися до диспетчера водоканалу за номером 6 28 28 й вони вирішуватимуть цю проблему.

Не на камеру працівники водоканалу сказали, що труби до цього колектора бажано було б прокласти нові напряму, а це 1 км відстані. У підприємства наразі таких коштів немає.

Авторка: Ольга Матвійчук, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539