Заповідне урочище Бичок – справа №910/11164/16

0

Адвокат забудовника та його тітушки

Увага! Продовження судової боротьби проти забудови заповідного урочища Бичок, яке згідно з Указом Президента України від 27 серпня 2007 року “Про створення національного природного парку “Голосіївський” – ПОВНІСТЮ увійшло до складу національного природного парку. Втім, всупереч Указу Президента, всупереч Закону “Про природно-заповідний фонд України” та цілого ряду інших законів, Київська міська рада роздерибанила урочище – віддавши його ділянки в оренду для подальшої забудови. В судовому порядку за позовами Прокуратури м. Києва всі ділянки були повернуті – крім однієї. Це ділянка урочища площею 2,6 га, що знаходиться в незаконній оренді ТОВ “Авеста-Буд” (належить харківським та закарпатським екс-регіоналам) – частину якої ТОВ “Авеста-Буд” уже повністю ЗНИЩИЛО!!!

 

Знищена ділянка урочища Бичок

Отже, на знищеній ділянці лісу, цінної заплавної діброви, ТОВ “Авеста-Буд” має збудувати комплекс АЗС – який вона готує для “ОККО”! Те саме “ОККО”, що останнім часом прославилось не тільки незаконними АЗС (наприклад, вул. Ревуцького, 8) та, відповідно, протистояннями з киянами, але й гучними обшуками, які проводило СБУ в його офісах в рамках кримінального провадження за

статтею ККУ 110-2 (фінансування сепаратизму).

Отже, судове засідання по одній із судових справ за урочище Бичок, а саме по справі № 910/11164/16, призначене на вівторок, 4 вересня 2018 року, та має відбутись о 14:00 год у приміщенні Київського апеляційного господарського суду за адресою: вул. Шолуденка, 1, зал судових засідань № 2 (1 поверх).

Позивач у справі:
– Національний природний парк “Голосіївський”.
В справі на боці позивача приймає участь Прокуратура.
Треті особи на стороні позивача:
– Міністерства екології та природних ресурсів України;
– Міжнародна благодійна організація “Екологія-Право-Людина”.
Окремо слід наголосити на ролі комунального об’єднання “Київзеленбуд” – яке хоч і значиться у справі як третя особа на стороні позивача, ФАКТИЧНО виступає в процесі на боці відповідачів, тобто в інтересах забудовників.
Отже, відповідачі у справі:
– ТОВ “Авеста-Буд”;
– Київська міська рада.
Треті особи на стороні відповідачів:
– Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
– Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
– Комунальне підприємство “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа”.

Оскаржується чинність договору оренди між Київською міською радою та ТОВ “Авеста-Буд”.

Захисники заповідного урочища подали заяву про відвід судді Хрипуна О.О., який до того ж є головою Київського апеляційного господарського суду, мотивуючи свою заяву тим, що суддя Хрипун О.О. не може об’єктивно розглядати справу та бути неупередженим по відношенню до позивача – НПП “Голосіївський”, оскільки раніше представник НПП “Голосіївський” неодноразово звертався до компетентних органів із заявами про порушення законодавства з боку Хрипуна О.О.

 

Автор: Михайло Погребиський

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539