Гостомель: Школу № 15 не закривають, а будуть ремонтувати

0

Депутати Гостомельської ради на сесії 3 вересня проголосували за прийняття до комунальної власності громади гостомеля приміщення школи № 15.

Як відомо, власником цього приміщення після розпаювання майна СТОВ “Бучанського” опинилася дочка селищного голови Юрія Прилипка депутатака Гостомельської ради Ольга Прилипко.

За це питання на сесії вона не голосувала, заявивши про конфлікт інтересів. Також не голосував Прилипка та друга його дочка депутатка Надія Дудник.

На сесію прийшли обурені батьки та вчителі з плакатами.

Депутати одноголосно підтримали це рішення.

Після голосування за це питання батьки та вчителі школи № 15 зустрілися з заступником мера Ірпеня Олександром Маркушиним з питання подальшого фуункціонування школи.

В результаті зустрічі було прийняте рішення про закриття школи на ремонт з 3 вересня строком на два тижні. За цей час в школі планується виконати приписи надзвичайників щодо пожежної безпеки. Дітей на цей час було вирішено відправити на вимушені канікули. Раніше Маркушин пропонував дітям зі школи № 15 протягом місяця їздити на навчання до школи № 13, що в іншій частині селища. Батьки були проти.

Батьки попросили в Маркушина письмових гарантій, що через два тижні їхні діти зможуть піти до школи але чиновник відмовився їх надати. Проте він пообіцяв, що будуть намагатися за 2 тижні ремонтні роботи виконати.

1 вересня в школі № 15 відбулася урочиста лінійка за участі селищного голови Прилипка, який пообіцяв батькам, що школа буде функціонувати без перерви, а ремонт буде зроблено на осінніх канікулах.

Також у вітальному слові учням молодшої школи Прилипко згадав про опозиціонерів, які заважають йому працювати:

“Але єсть, ви знаєте, що єсть багато апазіціанєров, які роблять все щоб було скрізь погано. Тому давайте приймемо мудре рішення, щоб було всім добре.”

На лінійку до Гостомельської школи № 15 також приїхав депутат Ірпінської ради від партії “Нові обличчя” Максим Плешко. Як відомо, він хоче отримати прохідне місце до парламенту у партії Вадима Рабіновича “За життя”.

Як відомо, “Громада Приірпіння” вимагала зберегти школу в приміщенні колишньої контори радгоспу “Бучанського” з 2016-го року. Тоді власники приміщення вимагали закрити школу й визнати приміщення аварійним. Проте школу вдалося врятувати.

У 2017-му році власники приміщень звернулися до працівників ДСНС з проханням обстежити приміщення школи на предмет аварійності. З основних недоліків надзвичайники виявили відсутність протипожежної сигналізації, дерев’яні перекриття та не оброблені протипожежним розчином дерев’яні сходи. Після невиконання припису, вони подали до суду й виграли суд першщої інстанції та апеляцію.

Нагадаємо, ухвалу апеляційного суду про закриття школи батьки та вчителі отримали за 3 дні до 1 вересня. Судді ухвалили рішення 24 серпня – на день незалежності.

Щоб привернути увагу до проблем цієї школи активісти селища та журналісти “Громади Приірпіння” провели благодійну акцію й на зібрані кошти закупили для школи канцелярію.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539