Хто рубає ліс у Чорнобильській зоні відчуження, – перевірили активісти

0

У Чорнобильській зоні відчуження журналісти та екоактивісти промоніторили вирубки лісу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив активіст і сталкер, який неодноразово бував у зоні відчуження неофіційно, Ілля Кротенко.

“Вчора цілий день проїздив з групою фахівців, журналістів та екоактивістів по Зоні відчуження в рамках моніторингу вирубок лісу для того, щоб розібратися в ситуації і не сприймати її так однозначно”, – пише активіст Ілля Кротенко.

За словами активіста, показані рубки і ті, на які встигли заїхати фахівці, – законні. Проте фахівці ставлять під сумнів необхідність таких рубок, які “не мають практичного сенсу і більше схожі на діяльність заради діяльності”.

“Основна причина рубок лісу в ЧЗВ – протипожежна безпека. На думку фахівців набагато простішим і дешевшим виходом є встановлення відеокамер для моніторингу і раннього виявлення пожеж. Такі проекти чомусь не мають позитивного відгуку з боку керівників ЧЗВ, хоча вже їм пропонувалися”, – пише Кротенко.

За словами активіста, адміністрація зони відчуження та лісники стверджують, що не реалізують деревину на дрова і у дуже не великих обсягах реалізують ділову деревину. При цьому залишається відкритим питання, звідки беруться регулярні рейси завантажених лісом вантажівок з боку ЧЗВ. 

“Адміністрація та поліція заперечує можливість регулярного руху вантажівок Зоною відчуження вночі, що є неправдою. Вантажівки у Зоні вночі їздять і цьому є десятки свідчень. Чому? Знову ж таки питання відкрите”, – зауважує активіст, який неодноразово навідувався до Зони відчуження.

Нагадаємо, Київрада  10 липня 2018 року заборонила суцільні санітарні рубки в київських лісах.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539