У столиці сутички через блокування вулиці Обухівської

0

З 8 ранку працівники Центру організації руху намагаються перекрити вулицю Обухівську у Святошинському районі.

На місці зібрались кілька десятків місцевих мешканців та поліція.

Люди не пропускають маніпулятор, який повинен встановити бетонні блоки та закрити проїзд вулицею.

Директор КП “Центр організації дорожнього руху” Віктор Черній, який перебуває на місці події коротко прокоментував ситуації.

У нас тут дії відбуваються.  Люди. Мене тут чуть не б’ють, а ви телефонуєте.

Обіцяв надати більше інформації згодом:

Жителі будинків 34 та 34-а по вулиці Ушакова вимагають перекрити проїзд через перевантаження вулиці в ранкові години пік автівками з Приірпіння. Інші жителі масиву проти перкриття вулиці, яка є найкоротшим сполученням із школами, садочками та поліклінікою на Біличах. Це також найкоротший шлях до метро. 

Наразі чиновники переконують встановити блоки на тиждень, щоб “відівчити людей з Ірпеня іздити цією дорогою. Що можуть зробити за тиждень –  Такі заяви виглядають смішними. Люди як дізнались, що вулицю перекрили, так і довідаються, що вона відкрита. Перекрити Обухівську – це найпростіше. Хочуть покласти блок на проблему, – коментує місцевий активіст Олександр Аронець. .

Місцеві жителі розпочали збір підписів проти незаконного перекриття вулиці. Як повідомили активісти, зібрано понад 200 підписів під зверненням до Віталія Кличка. Копію звернення також вручать місцевим депутатам.

Як мені відомо, перекриття вулиці лобіює депутат Сергій Харчук, якого нещодавно вигнали зі “Самопомочі” за корупцію. Він навесні притягнув на Обухівську заступника Кличка  Давтяна і маніпулятивно пояснив, що громада за перекриття вулиці. Він спитав як до нас доїде швидка чи пожежна? Спитав, як нам возити дітей у школу на Ірпінській?, – обурюється місцевий житель Микола Шамич.

Представники ЖК “Озерний” за те, щоб негайно довести тротуари до норм безпеки.

Але не можна перекривати вулицю просто заради перекриття, відрізавши мешканців він інфраструктури мікрорайону. Влада не називає строків, коли зможе відремонтувати тротуари. Проблеми з вулицею уже тривають 10 місяців, проте досі нічого не зроблено, щоб вирішити транспортний колапс. Не обмежують трафік з Ірпеня, не добудовують Чорнобильську та розв’язку на Академмістечку – додає Аронець

Інтенсивність руху на цій вулиці зросла й через ремонт окружної дороги. Із завершенням ремонтних робіт транспортний потік мав би зменшитися. Тут пік руху з 7:30 до 9.

Не можуть під купку людей підлаштовуватися сотні. Такі реалії мегаполісу, – коментує жителька Біличів, Ірина Гірняк.

Як стало відомо “Громаді Київщини” сьогодні блоки не встановили. Сторони взяли додатковий час, щоб спробувати відшукати компромісне рішення.

Нагадаємо, через перекриття цієї вулиці уже виникала загроза сутичок між місцевими мешканцями.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539