Апеляція по Кампі: Суддя не задовольнив клопотання прокурора

0

Апеляційний господарський суд міста Києва залишив в силі рішення першої інстанції щодо будівництва в бучанському лісі поблизу ЖК “Кампа”.

Прокурор та адвокат ГО “ЕкоБуча” Олександр Ліндаєв надали суду всі докази того, що ця ділянка знаходиться в лісі й будівництво на ній протизаконне. Однак суд не взяв їх до уваги.

На судове засідання приїхали мешканці Бучі, вони переконані, що рішення було заздалегіть підготоване:

“Рішення було проплаченим. Суд дуже боявся журналістів та примусив їх прибрати диктофон зі столу, коли ті намагалися розчути ухвалу, яку дуже тихо зачитував суддя. Сторони Бучанської ради на суді не було й перед початком засідання секретарка сказала, що засідання буде перенесено, оскільки не з’явився юрист Бучанської ради. Очевидно, всі чекали, що активісти розійдуться. Але ми все ж вирішили чекати”, – розповідає як було на суді активістка з Бучі Аліна Лізунова.

“Втім, судді навіть не стали розглядати перенесення засідання у зв’язку з відсутністю сторони. Рішення озвучувалось так тихо, що не всі навіть почули, яке воно. Було видно, що забудовники почувають себе абсолютно впевнено. Вони майже нічого не говорили, а лише повторили прохання залишити в силі рішення першої інстанції в своїх виступах і під час дебатів. Підготовка зі сторони прокуратури та виступ адвоката ГО “ЕкоБуча” були якісними та аргументованими. Втім це не цікавило “самих справедливих судей”. Цей судовий процес нагадує фарс. Цікаво, чи куплене вже рішення Верховного суду?”, – додає Лізунова.

Прокурор та адвокат наголошували на тому, що лісогосподарська установа надала суду документи, в яких зазначено, що дана спірна земельна ділянка є лісом і обслуговувалася Бучанською лісогосподарською установою.

“У матеріалах справи є відповідь від органів лісовпорядкування, де приводиться ця ділянка на кадастровій карті, де чітко зазначено, що ця спірна земельна ділянка відноситься до тих земель, які обслуговувалися Бучанською лісогосподарською установою. Тобто, є цей доказ і суд в своєму рішенні описує цей доказ, однак  вказує, що незрозуміло на підставі чого це встановлено, на підставі яких документів, тому суд не приймає це до уваги”, –  зауважує під час слухання справи в апеляції адвокат Ліндаєв.

“Це якийсь вибірковий підхід до доказів. Це є доказ, який надала відповідальна установа, яка займається лісами на території України, лісовпорядкувальна установа. Фактично встановлено й не оспорюється той факт, що Бучанська міська рада перевищила свої повноваження, коли переводила землі лісогосподарського призначення до земель громадської та житлової забудови“, – додає адвокат.

 

Громадський діяч Віктор Бархоленко також переконаний, що судді апеляційного суду прийшли на засідання вже з готовим рішенням:

“Судді були у нарадчій десь 5 – 10 хвилин. Навіть фізично набрати текст рішення за цей час неможливо. Це черговий раз вказує на те, що рішення суду було прийняте до слухання справи по суті. До представника прокуратури жодних претензій нема – він висловлював свою позицію чітко й аргументовано але суд не взяв до уваги його аргументу із захисту інтересів державив й ухвалив рішення на користь корупції в особі підконтрольного меру Бучі Анатолію Федоруку будівельного бізнесу”.

У прокуратурі повідомили, що готуватимуть касацію.

Нагадаємо, прокуратура Київської області програла суд першої інстанції щодо лісі біля “Кампи” й подала апеляційну скаргу.

Як відомо, забудовник Антон Мирончук та його компанія “Орлан Інвест Груп” планують будувати на місці лісу в Бучі висотні будинки і вже їх рекламують.

Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ “Комфорт ЛТД” та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду та програли. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539