Кононенко засхематозився: президент сказав готувати запасний аеродром – нардеп Романюк

0

Голова обласного осередку “Солідарності”, народний депутат та фігурант антикорупційних розслідувань Ігор Кононенко урочисто відкрив Інклюзивно Ресурсний Центр в Путрівському НВК Васильківського району.

Народний депутат Кононенко, що був обраний за партійними списками, відвідав 94-й одномандатний округ іншого нардепа-мажоритарника від “Народного фронту” Віктора Романюка.

“Президент йому сказав готувати “запасний” аеродром бо занадто засхематозився”, – пише Романюк у коментарях під публікацією Громадського руху ЧЕСНО про першовересневу гречку політиків.

Зауважимо, що мажоритарник Віктор Романюк голосував за Виборчий кодекс, а списочник Ігор Кононенко – не голосував.

Громадський рух ЧЕСНО, у своїй публікації про візит політика до освітнього закладу, зазначив, що не виключає, що Кононенко планує балотуватися на наступних виборах саме по цьому округу, де відвідує лінійки до Дня знань.

Слід звернути увагу, що на виборах 2012 року цей 94-й округ та ще чотири серед 225 були спірними і ЦВК так і не змогла встановити результат.

Громадський рух ЧЕСНО виступає за проведення виборчої реформи і вимагає до 16 вересня парламентарям прийняти новий виборчій кодекс, який може мінімалізувати непрямий підкуп виборців, піар на дітях, маніпуляції з розподілом субвенцій між мажоритарними округами і т.п.

“Є проблеми з мажоритарною системою. Перша — чимало мажоритарників значно менше цікавляться загальнодержавними проблемами, ніж інтересами округу. Парламент не працює ефективно, коли 50% займається субвенціями, щоб переобратися. Друга проблема — безкарний підкуп виборців. Мажоритарні округи порівняно невеликі, тож роздача гречки чи грошей впливає на результати. Тому чинна коаліція й обіцяла виборчу реформу — перехід на відкриті регіональні списки, де всі депутати будуть пов’язані спільною партійною програмою”, — каже Єгор Поляков, полісі-аналітик з питань виборчої реформи ГО “Центр UA”.

Нагадаємо, що раніше Громадський рух ЧЕСНО проаналізував освоєння субвенцій у Києві та Київській області.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539