Кияни вимагають увімкнути гарячу воду та знизити тарифи на громадський транспорт

0

На сайті електронних петицій можна прочитати про те, що непокоїть киян.

“Доброго дня, кияни! Підпишіть буд-ласка петицію, щоб влада дала гаряче водопостачання на масиві Троєщина. Гарячої води вже немає близько 3-х місяців! Я, звичайно, розумію, що можу поставити бойлер, але чому я мушу ставити його за власні кошти? У мене двоє маленьких діток, мені страшно кожен день тягати кастрлюлі з окропом, бо я боюся, щоб не Дай Боже, не опеклися ненароком мої діти”, – пише Анна-Марія Костюк. Її ініціатива зареєстрована кілька днів тому, але змогла набрати лише 28 підписів.

16 підписів за п’ять днів зібрав Руслан Прокопенко. Він просить активніше боротися з порушниками, що всупереч Правилам дорожнього руху виїжджають на смуги громадського транспорту.

“У Києві є 19 смуг для руху громадського транспорту, але вони не працюють. Тролейбуси та автобуси у години пік відстають від графіку руху. Служби екстреної допомоги стоять у заторах і не можуть вчасно рятувати людські життя. Основна причина – приватні авто, які займають смуги маршрутного транспорту всупереч Правилам дорожнього руху. Якщо правоохоронні органи будуть більш сумлінно виконувати свої обов’язки, ми отримаємо: безперешкодний проїзд громадського транспорту та служб екстреної допомоги, штрафування водіїв за рух чи парковку на смугах громадського транспорту, безпечний рух велосипедистів та пішоходів”, – переконує він.

Заборонити у місті Києві вивіски, оголошення та рекламу іноземною мовою вимагає Максим Кондрюк. Переконує киян лаконічно: “У рамках виконання вимог Конституції України та Закону України “Про захист прав споживачів”, заборонити в місті Києві вивіски, оголошення та рекламу іноземною мовою”, і має вже сто підписантів.

Одразу кілька петицій зареєстровано зі скаргами на несвоєчасний вивіз сміття як на околицях, так і у центрі міста. Люди говорять, що у деяких дворах купи лежать вже кілька тижнів.

А 13 вересня була зареєстрована петиція з пропозицією знизити вартість проїзду у громадському транспорті – трамваї, тролейбусі, автобусі, метро до 5 гривень. Її автор – Олександр Твердохліб переконаний, що підстав для підвищення тарифів нема – електроенергія та паливо не дорожчали, а після підвищення цін комфортність так і не покращилась.

“Також така ціна створить тільки прецеденти корупції з боку контролерів, тому що все більше людей перестане купувати квитки, а в час перевірки будуть домовлятися з контролерами. Таким чином держава лише втрачає. Зрозумілим буде понизити ціну і контроль. Тоді все більше людей будуть купувати квитки , простіше буде так,  ніж мати проблеми з контролерами”, – говорить він. Йому повірили 129 киян. На збір решти 9871 підпису залишилося 78 днів.

Загалом можна сказати, що кияни не досить охоче діляться своїми проблемам через сторінку електронних петицій, а ще більш мляво їх підтримують.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539