На Оболоні з’явилися камери схову для собак

0

Біля одного з супермаркетів в Оболонському районі столиці встановили клітки для домашніх улюбленців.

За задумом, подібні “камери схову” можуть попередити крадіжку домашнього улюбленця чи сутички собак, яких господарі прив’язують біля входу до магазину.

“У нас біля Сільпо, на Героїв Сталінграда, поставили таку штуку для собак. Для мене особисто, палиця з двома кінцями: начебто і від дощу і снігу укриття, і ніхто не вкраде поки господар в магазині, але коли ми підійшли, там сидів бігль, і так скиглив в цій клітці – неприємні асоціації”, – написала Ольга Онищенко.

Думки користувачів соцмереж розділились.

“Навіть не уявляю, що могло б змусити мене прив’язати свою собаку біля магазину або залишити ось в такому боксі. Лінь двічі вийти з дому? Голод? Якісь інші обставини, які більш варті життя рідної істоти? Що? Чому граблі, на які вже хтось колись наставав, повинні неодмінно вдарити по власній голові, щоб дійшло? І як жити потім, якщо повернешся якось зі своїми авоськами до цього боксу, а він порожній, і ніякі пошуки нічого не дадуть?”, – написала Людмила Архангельська.

Сайт ініціативної групи Оболонського району, зазначає, що в Європі окрім спеціальних місць, де можна залишити свого домашнього улюбленця на прив’язі, є подібні клітки.

У Фінляндії біля одного з магазинів “зберігання” собаки у подібному боксі коштує 1 євро.

У Норвегії до 2004 року була теж поширена практика, коли власник собаки, що прямує в магазин, прив’язував її біля дверей, а сам йшов за покупками. Але бувало багато випадків, коли до песиків підходили маленькі діти, яких ті кусали. Були й випадки крадіжок прив’язаних біля магазину собак. Тому в 2004 році там був прийнятий закон, що забороняє прив’язувати собак біля магазинів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539