Приєднання Коцюбинського до Києва: Сиротюк спростовує маніпуляції з сміттєпереробним заводом і кладовищами

1

27 вересня Київрада відголосувала звернення до парламенту щодо приєднання селища Коцюбинське до столиці. Після голосування в соцмережі депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко (фракція Нові обличчя) Богдан Слюсаренко поширив виступ голови фракції “Свобода” в Київраді Юрія Сиротюка:

“Особенно те, кто так сильно хочет в Киев. Послушали? А теперь выбирайте, что же первое должно появится у нас в поселке – новое киевское кладбище, мусорный полигон, вонючие очестные сооружения как в Бортничах или СИЗО? Ну а что? Киеву же некуда развиваться! Вот вся правда о “благих” намерениях киевской власти и тех, кто так продвигает “киевскую” идею”, – коментує виступ голови фракції “Свобода” депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко, який сам заявляв виборцям, що він  підтримує ідею щодо приєднання до міста Києва.

Голова фракції Свобода у Київраді Юрія Сиротюк наголошує, що його слова були неправильно витлумачені політиком з Ірпеня, який не зрозумів, що мова йшла про агломерацію:

“Під час Виступу в Київраді щодо питання Коцюбинського фракція підтримала до парламенту і погоджується з волевиявленням громади селища, яка бачить своє майбутнє в столиці. Але, окрім питання по Коцюбинському, я говорив під час виступу про те, що Києву дійсно від області треба інші додаткові території, зрозуміло, що це не селище Коцюбинське. У Коцюбинському нема землі і нема теж, наприклад, де ховати людей, тому коли Коцюбинське стане частиною Києва – нам доведеться спільно вирішувати такі болючі питання і для Коцюбинського, і для Києва за рахунок додаткових земель Київської області. Київ як столиця вже не має куди рости, як і Коцюбинське, яке з усіх сторін обмежене лісом. А потреби громади у кладовищі є, й у місцях утилізації сміття є проблема. І тому з областю і для мешканців Києва і для майбутніх киян Коцюбинців нам треба вести злагоджену роботу для вирішення цих питань. Глобально це може вирішити велика агломерація довкола Києва.”
Нагадаємо, що в Мін’юсті запевнили, що шукають інші можливості перенесення Лук’янівського СІЗО за межі столиці. Заступник міністра запевнив, що приєднання до столиці селища Коцюбинське жодним чином не вплине на це питання.

1 Comment

  1. Переводчик 2 Грудня 2018 at 11:11

    Подобные вопросы были рассмотрены на плановом совещании депутатами и министрами Украины с участием комиссии Европейского Союза. Совещание проведено в Ирпене, где обсуждали развитие транспортной стратегии и сопутствующие моменты. Вопрос о присоединении Коцюбинского к Киеву тянет за собой ряд моментов, в частности изменение тарифов на оплату. Т.е. жителям Коцюбинского придётся переориентироваться на тарифы Киева. Положительным моментом англоязычного совещания было то, что на Коцюбинское, как и Ирпень, будет интегрировано в инфраструктуру Киева до 2030 года.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539