“Ніч на Банковій”: мешканці Гатного й Приірпіння за розслідування нападів на активістів

0

У ніч на 28 вересня 2018 року представники громадськості, медіа, народні депутати, правозахисники і небайдужі громадяни зібрались в Києві біля Адміністрації Президента з вимогою розслідувати напади на активістів.

Поштовхом для проведення акції став “Список Гандзюк” – 55 нерозкритих злочинів проти активістів. До Адміністрації Президента люди почали підходити о 18:00. Пізніше до них приєднались понад кількасот людей.

На паркані до входу на вулицю Банкову висять плакати з написами “Вибачте, так а хто замовив Гандзюк?”, “Гарант мовчання” з портретом Президента.

Фото з ФБ Масі Найєма

Фото з ФБ Масі Найєма

Поблизу місця проведення акції зі всіх боків облаштувались поліцейські з метою охорони громадського порядку.

Фото з ФБ Масі Найєма

Фото з ФБ Масі Найєма

Тим часом, організатори акції облаштували імпровізовану сцену та пересувний екран з проектором, на якому транслювалась відеотрансляція Катерини Гандзюк і фото жертв нападів.

Акція почалась з вигуків зі сцени імен і прізвищ 55-ти жертв нападів та супроводжувалась проектуванням портрету Катерини Гандзюк та імен інших жертв нападів на фасаді Музею грошей.

До акції також приєдналися мешканці села Гатного Києво-Святошинського району та Приірпіння, які також стали жертвами нападів невідомих зловмисників.

У нас рік тому побили голову ТВК – пенсіонерку Людмилу Демченко. На неї напав боксер і його затримали сусіди. Він зізнався, що його найняли за 1 000 гривень. Замовників він не здав. За рік слідчі так і не спромоглися знайти замовника… Цей боксер охороняв забудови партійців Нових облич в Ірпені. Відповідно хто замовник припустити не важко попри те, що Авакова пікетували не раз – ні міністр МВС не міняється, ні система не міняється. Побиття активістів у приірпінні так і залишаються не розслідуваними”, – коментує ситуацію в головна редакторка Громадського руху ЧЕСНО та мешканка Коцюбинського Ірина Федорів.

“У Гатному з 2015 року тягнеться кримінальна справа стосовно побиття нинішніми депутатами сільради одного з кандидатів на посаду сільського голови Гатного. Його побили до крові і відкрита кримінальна справа, але за три роки робота Києво – Святошинського відділу поліції так і не принесла результатів. Справа досі не розслідувана, хоча на відео зафіксовано побиття, і в прокуратуру не передана”, – нарікає на бездіяльність поліції Сергій Чагаров.

Крім того, у справі щодо побоїв та мордувань райдепом Паламарчуком щодо мене поліція ні разу не допитала мене і навіть не вручила пам’ятку потерпілого. Інші небайдужі мешканці Гатного також потерпають від залякувань місцевої влади: гаражі активістів підпалюють, плюндрують погрозливими малюнками, нещодавно мені підкинули вибуховий пристрій на подвір’я”, – додає Сергій Чагаров.

Жертвою нападів та погроз також стала мешканка Петропавлівської Борщагівки Валентина Аксьонова, якій через бездіяльність Києво-Святошинського відділу поліції довелося виїхати з країни:

Проти мене були задіяні усі можливі методи терору, поліція як інструментарій тиску в тому числі. Я зверталась до поліції численні рази щодо тиску на мене, як журналіста, погроз моєму життю та життю моєї родини, але поліція не те, щоб не діяла з метою захистити мене, а діяла навпаки проти мене і моєї родини. Зокрема, були порушені кримінальні провадження задля тиску на мене та спроби дискредитації. Поліція, яка мала б захищати мене, після погроз, двох спалених автомобілів та переслідувань, брала штурмом мій будинок по кримінальному провадженню відкритого на замовлення забудовника, щоб спробувати налякати, а можливо і обмежити волю активних мешканців Петропавлівської Борщагівки. Це нонсенс, здоровому глузду – це не піддається. Замість того щоб захищати людей, які боряться з корупціонерами, поліція придушує громадян, щоб захистити корупціонерів, які їм платять… Поліція абсолютно бездіяла і після того, як погрожували зброєю моєму батьку, і коли нам спалили одну, а потім другу машини, нічого зроблено не було”, – розповідає Валентина Аксьонова.

Нагадаємо, у червні 2017 року активісти проводили акцію під Кабміном з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через саботаж поліції при розслідуванні побиттів активістів Київщини.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539