Звинувачений у хабарництві депутат Єременко до суду не з’явився

0

Підготовче засідання у справі про хабарництво депутата Коцюбинської ради Миколи Єременка не відбулося. Єременко та його адвокат живодер Олексій Святогор не з’явилися до Ірпінського суду.

“Суддя Кафтанов в засіданні, яке мало відбутися 4 жовтня, наголосив, що сторони були належним чином повідомлені. І зауважив, що в нього немає інформації про причини неявки. Те, що сторони були повідомлені, доводить і той факт, що на судове засідання прийшов розвідник від Єременка – його співучасник по отриманню хабаря псевдоактивіст Євген Мельничук. Прокурор запропонувала на наступне засідання організувати примусовий привід Єременка до суду. Але суддя відхилив клопотання державного звинувачення й призначив засідання майже на кінець року”, – розповідає депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський.

“Варто зауважити, що суддя Кафтанов – один з тих судей, про якого в народі говорять, що він нікуди не поспішає. Цей самий суддя й мою справу розглядає вже рік (Справа про напад та насення тілясних ушкоджень депутатом “Нових облич” Яновичем). Але ми будемо прискіпливо спостерігати за справою Єременка, адже хабарників, які прикривалися громадською діяльністю, треба покарати з усією суворістю”, – додає Домбровський.

8 жовтня депутатська більшість Коцюбинської ради організувала в Будинку культури псевдосесію, на яку Єременко також не з’явився.

Нагадаємо, 24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання неправомірної вигоди. Як пізніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

Наступне засідання призначене на 14:00 годину 7 грудня 2018 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539