Ірреальність 3-D: чому самопроголошений Єременко не головував на псевдосесії Нових облич

0

8 жовтня 2018 року депутатська більшість Коцюбинської селищної ради вирішила скликати псевдосесію. Зауважу, що секретарем і в.о. голови Коцюбинської селищної ради вони до цього вважали Миколу Єременко, якого нема у штатному розкладі як секретаря ради і яокго на цю посаду в законний спосіб ніхто ніколи не обирав.

Якщо обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину депутатська більшість не вважає головою, а вважає головою Миколу Єременка, то саме він би мав право скликати сесії… Але депутати Нових облич вирішили сконструювати нову реальність… Вони скликають сесію, бо для них посада секретаря, ВАКАНТНА (тобто ніким не зайнята і вони це визнають…)

Подільник Миколи Єременка – меканець Ірпеня Євен Мельничук, який разом з Новими обличчями брав участь у захоплені ради в березні місяці, визнає, що Нові обличчя текст написали “по дебильному”.

Примітно, що у своєму коментарі Мельничук посилається на дію якогось одного унікального закону України (у країні, що очевидно, діє не один закон) і при цьому навіть не посиилається на статтю цього єдиного, на його думку, в Україні закону. От і виходить, що і в Мельничука з формулюванням думок та ж сама ситуація, що і в депутатів з Нових облич.

Цікаво, що сам Єременко вважає, що депутатська більшість діяла не по закону коли вони скликали псевдосесію 8 жовтня. Зауважу, що на цьому заході головував голова фракції Нових облич Сергій Даніш.

“Слово дали на цьому збіговиську Євгену Мельничуку, який разом з Єременком проходить у справі по хабарництву. Він повідомив про те, що Єременка нема, бо він – захворів. На моє питання, чи Єременко п’є – Мельничук промовчав”, – розповідає Юрій Устіновський, яикй був в будинку культури, коли депутати вирішили провести псевдосесію.

Позиція Мельничука про “захворів” викликає щирий подив, бо за два дні до цього Єременко дав чітко зрозуміти, що його на цьому збіговиську не буде.

У статусі самопроголошеного голови Єременко вже понапідписував документів, за що тепер має відповідати і вдруге підробляти рішення ради не поспішає.

9 жовтня відбулося судове засідання за позовом селищної голови Ольги Матюшиної, яку незаконно усунули від посади 7 березня і внесли замість неї самопрроголошеного голову Миколу Єременка,який не був секретарем.

Запис в реєстрі Мін’юст скасував як такий, який був зроблений без первірки повноважень секретаря ради Єременка.А він не мав документів, щоб пітвердити свої повнвоаження секретрая, бо ніколи ним і не був і зарплати на цій посаді не отримував. Це може перевірити кожен – він сам заначив в декларації, що торік заробив 0 грн.

Примітно, що Єременка, який з’явився до приміщення суду, представники депутатської більшості швидко виштовхала назад у ліфт, щоб його не було на судовому засіданні.

Спостерігати за ірреальністю депутатської більшості у форматі ірреальність 3-D було б дуже цікаво і весело. І з цього сюжету міг би вийти непоганий сценарій для Голівуду. Подумайте лише – 17 божевільних захопили 20 тис населення, які вважають себе і сильними і розумними… І можна було б їх побороти, але в 20 тис населення на це не стає сил… Драма… І все б нічого, але сюжет загосрюється тим, що у цих божевільних реальність починає відображатися по-своєму і цих папалельних реальностей більшає…

А тим часом, щоб ввести селище в опалювальний сезон селищна голова Ольга Матюшина, яку обрала громада та яка перебуває в реєстрі, скликає сесію на 18:00 10 жовтня в Будинку культури. Її ніхто ніколи не звільняв з займаної посади.

І тільки вона в законний спосіб можна проводити сесії після яких підписуються рішення й набувають законної сили. І в неї гербова печатка, яка преедана їй ще попереднім селищним головою. Все решта – це збори депутатів або громадян, але не сесії ради. І папірці з таких зборів сили рішення ради ніколи не матимуть.

Три роки більше 10 тисячдорослих людей не можуть вплинути бодай на 5 депутатів і при цьому чекають, що хтось змінить всю країну.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539