Єременко іде пікетувати Посольство США проти приєднання Коцюбинського до столиці

0

18 жовтня о 10:00 самопроголошений голова Коцюбинського Микола Єременко пікетує Посольство США. Про те, що відбудеться пікет повідомляють два сайти – “Вести” та “Страна.ua” з посиланням на Інтерфакс. Єременко виступає проти приєднання Коцюбинського до Києва.  Він переконаний, що Київська міська рада прийняла рішення про звернення до Верховної Ради України щодо приєднання з чисельними порушеннями.

“Як почула, що Єременко, який перебуває під слідством, пікетує посольство, подумала, шо він проситиме політичного притулку. А виявилося, що він просто не згодний з волею громади. У 2015 році понад 2000 виборців проголосували за селищну голову Ольгу Матюшину, це становило близько 50% тих, хто прийшов тоді на вибори. На початку року за ініціативи громади провели громадські слухання, про які було поінформовано мешканців за місяць. Коцюбинці самі скинулися на самвидав і надрукували газету у 5000 примірників, щоб поінформувати якомога більше людей про подію. Майже 61% присутніх на слуханнях, підтримали приєднання”, – говорить журналістка, мешканка Коцюбинського Ірина Федорів.

“У будь-якій демократичній країні світу саме громада є джерелом влади, а після того, як Київрада прийняла рішення у короткі строки мешканці зібрали понад 2000 підписів під зверненням до комітету Верховної ради. Люди вимагають негайно розглянути це питання. І ніякий самопроголошений Єременко не зможе зупинити або скасувати рішення громади”, – говорить журналістка, мешканка Коцюбинського Ірина Федорів.

Раніше Єременко разом із Євгеном Мельничуком вже організовували мітинг під ГПУ, куди принесли труну, а музики грали похоронний марш. Тоді на їхню підтримку вийшло щонайбільше 10 чоловік.

Результат пошуку зображень за запитом "ГПУ пікет Єременко труна"

Нагадаємо, 24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання хабара. Як пізніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539