Київрада не дає військкоматам грошей, а поліція слабо шукає ухилянтів

0

Регламентна комісія Київради сьогодні відправила на доопрацювання проект рішення програми підготовки киян до військової служби в 2019-2021 роках.

Голова комісії депутат від “Київської команди” Олег Макаров зауважив, що до програми є багато запитань, зокрема й те, що проект рішення не був завчасно оприлюднений громадськості.

Згідно з проектом, на програму з міського бюджету на три роки передбачено виділити понад 42 млн грн. Це гроші на перевезення призовників і контрактників до пункту збору, а також придбання, оновлення та обслуговування комп’ютерної техніки в райвійськкоматах і поточні ремонти приміщень. 

Представник Київського міського військкомату Андрій Шевелюк вважає, що програму доопрацюють і приймуть.

“Треба трохи доопрацювати, бо пішла неузгодженість між рішенням Київради і затвердженням. Зараз ми доопрацюємо, я думаю, що до кінця року програма буде прийнята і запрацює”, – вважає представник військкомату Шевелюк.

Зауважимо, що в пояснювальній записці до проекту є цікава інформація про ухилення киянами від призову з весни 2016-го до весни 2018 року.

Військові нарікають, що поліція неохоче шукає ухилянтів від призову.

“Те, що я бачу за останні кілька років, – навпаки збільшується кількість подань до Нацполіції… Але зараз украй негативно проводиться розшук цих призовників Нацполіцією. За останній тиждень, мабуть, з 20 тисяч – чоловік 50 знайшли”, – зауважує Шевелюк.

Нагадаємо, що, як передають ЗМІ, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше заявляв у вересні, що поліція не водитиме призовників до військкоматів, бо це негативно вплине на імідж поліції. 

Згідно з програмою, інформацію від військкоматів буде публікувати на сайті веб-портал територіальної громади Києва. Зауважимо, що в 2014 році волонтери створили для Подільського РВК свій сайт podilrvk.kiev.ua, який не наповнювався відтоді і не працює.

Шевель переконує, що майже всі військкомати ведуть свої сторінки в Фейсбук.

“Майже в усіх військкоматах зроблені сторінки в ФБ. І там постійно оновлюється інформація. Надаються всі ті рекламні заходи, які проводяться по контракту, по призову, які зміни, кількісні показники, що потрібно зробити з настанням призову… В Київському МВК зроблено окремий відділ, який займається моніторингом інтернету і оновленням інформації”, – каже представник військкомату. 

Нагадаємо, у листопаді-2018 до війська планують призвати 1000 офіцерів запасу-киян.

Нагадаємо також, що ухиляльник від мобілізації екс-“регіонал” Юрій Клименко уникнув відповідальності і призначений головою Переяслав-Хмельницької РДА.

(головна світлина – зі сторінки Київського МВК у Фейсбук)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539