Тричі не зміг і передумав: прогульник Київради не складе мандат

0

Депутат Київради Юрій Вахель, якого кияни могли б відкликати за пропуски сесій і комісій міськради, тричі намагався скласти мандат. Четверту заяву депутат подав про те, що передумав позбуватися повноважень. Цю заяву одноголосно підтримала Регламентна комісія міськради, повідомляє Громадський рух ЧЕСНО

Депутат Вахель, згідно з моніторингом Громадського руху ЧЕСНО, став кандидатом на відкликання з Київради через пропуски засідань сесій і комісій.Вахель тоді пояснював, що не мав можливості працювати повною мірою як депутат через зміну роботи і навантаженість.

Депутат тричі подавав заяви про припинення повноважень, і міськрада 25 січня 2018 року нарешті зареєструвала відповідний проект рішення.  Сьогодні ж Регламентна комісія розглянула заяву депутата про те, що він відкликає усі свої заяви про складання мандата.

Громадський рух ЧЕСНО поцікавився в депутата, чому він передумав.

Що стосується обставин. Оскільки я, обслуговуючи бізнес і працюючи в бізнесі, пов’язаний певними цивільно-правовими зобов’язаннями щодо нерозголошення, то щоб вас не обтяжувати тими самими зобов’язаннями, хотів би ухилитися від коментування, – відповідає Вахель на питання, що змінилося в його обставинах, які не давали йому раніше відвідувати засідання і бути ефективним депутатом.

Журналіст ЧЕСНО перепитав, чи не пов’язане бажання залишити з тим, що Вахель перейшов із “Самопомочі” у “Київську команду”.

Ні! Абсолютно! Нагадаю, мої заяви про складання депутатського мандата подавалися тоді, коли я був членом фракції “Самопомочі”. Моя заява про відкликання попередніх заяв – вона подана, коли я був членом депутатської фракції “Самопоміч, – переконує депутат.

Вахель переконує, що буде активно відстоювати інтереси територіальної громади Києва:

Якщо ви слідкуєте за історією, яка розвивалася на Block-party на Рейтарській – я там, мій проект рішення спільний з Вадимом Сторожуком щодо ревіталізації дитячих садків є з весни.

Зауважимо, що екс-депутат Київради від БПП Дмитро Гордон зумів скласти мандат з першого разу.

Наприкінці року Громадський рух ЧЕСНО оприлюднить моніторинг відвідуваності депутатів Київради. Таким чином виборці зможуть побачити, хто у 2018 році став кандидатом на відкликання чи прогульником.

Нагадаємо, Юрій Вахель пройшов до міськради за списком “Самопомочі” на 111 окрузі в Шевченківському районі. Після скандалу в “Самопомочі” і розколу в київській фракції депутат увійшов до “Київської команди” Сергія Гусовського.

Нагадаємо також, депутати місцевих рад не отримують зарплатні. Рух ЧЕСНО переконаний, що парламентарі повинні внести зміни до закону і передбачити компенсацію депутатам за витрачений час.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539