Суд вирішуватиме долю екопарку Осокорки

0

Сьогодні, 26 жовтня 2018 року, відбудеться судове засідання у справі про скасування дозволу на будівництво житлового масиву на Осокорках. Саме того, який забудовник Банк “Аркада” планує звести на місці міської пустелі біля озер.

Розгляд о 10.00 в Окружному адміністративному суді міста Києва за адресою (вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1). Суддя у справі – Костянтин Пащенко.

Нагадаємо, на ділянці заплановане будівництво ЖК “Патріотика на озерах”, що налічуватиме понад 40 багатоповерхівок. Тобто майже впритул до озер Небреж, Тягле та Мартишів. Активісти та місцеві мешканці вважають, що на цій території на околиці Києва всяке будівництво має бути припинене. Вони вже кілька років пропрнують створити ландшафтний природний парк на Осокорках. Кияни написали електронну петицію на сайті Київради, створили групу у Facebook для обговорення планів, здійснили SWOT-аналіз території, розробили її логотип і взялися за організацію локальної екологічної експедиції.

На сесії Київради на початку жовтня питання про створення Екопарку на Осокорках зняли з порядку денного через дію ухвали Господарського суду. Вона нібито забороняє міськраді розпоряджатися земельною ділянкою, що перебуває в комунальній власності. На сесії мали розглянути два проекти рішення – Гусовського та “Свободи”. Однак проект “Свободи” не розглянули, натомість з’явився проект Гусовського.

За словами мера Києва Віталія Кличка, питання Екопарку “Осокорки” буде розглянуте на наступному пленарному засіданні сесії Київради. Мер міста повідомив, що КМДА оскаржує рішення Господарського суду в апеляційній інстанції.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539