Самопроголошений голова Коцюбинського вивів бюджетні мільйони аферистам. Де правоохоронці? Де держава?

0

З бюджету селища Коцюбинське після перевороту влади з наших податків вже вивели кілька мільйонів. Про це йдеться на сайті “Контролюй владу”.

Проплати пішли недобросовісному підряднику з компанії “КрайБуд”. На їхній рахунок зайшло 2 мільйони одразу ж після того, як реєстратор з центру Київської облради “ГОТОВО” вніс в реєстр замість законно обраної громадою селищної голови Ольги Матюшиної самопроголошеного голову – протеже екс-нардепа-регіонала Петра Мельника – Сергія Даніша.

ТОВ “КрайБуд” за попередньої влади мало зробити в приватному секторі каналізацію. Але роботи не були виконані. У нас по суті НАЗЕМНА каналізація. Фекалії витікають на поверхню.


Це знають всі мешканці, бо приватним сектором кілька років протікає так звана річка ПЗДУН (названа так на честь депутатів, які лобіювали виведення коштів на підрядника, який не зробив роботи – Пушанко, Зінкевич, Даніш, Узерчук, Назарук). Це по суті представники екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка з партії “Нові обличчя”.

Справа в тому, що підрядник просто поклав труби – зробив велику вигрібну яму. І коли ця конструкція переповнювалася і все текло через верх, то комунальне підприємство гнало машину за машиною, щоб викачати нечистоти. От таке нам залишила ноу-гау попередня влада, яка дерибанила Біличанський ліс.

Крайбуд в суді зачитував листи від Зінкевича, депутата Нових облич Назарука та голови бюджетної комісії КСР від Нових облич Людмили Узерчук, що каналізація працює і мешканці задоволені.

Щоб прикрити посіпак Нових облич – колишнього заступника селищного голови Петра Пушанка та колишнього директора УЖКГ “Біличі” Олексія Зінкевича, який є чинним депутатом Коцюбинської ради, під час весняного перевороту влади Зінкевич, який захопив комунальне підприємство, заходився позапроектно виводити трубу до сусіднього багатоповерхового будинку.


Підрядник же мав класти кілька сотнів метрів труби, щоб каналізація текла до сусідньої КНС. Таким чином прикривали відповідальність попереднього селищного голови, його заступника Пушанка та тогочасного голови УЖКГ “Біличі” Зінкевича.

Селищна голова Ольга Матюшина зверталася до правоохоронних органів і вимагала експертизи, яка мала б довести, що підрядник не зробив обіцяного і платити йому за наземну каналізацію яка по суті є екокатастрофою ніхто не збираєтсья.

Після першого перевороту у 2016 році, коли незаконно (а це вже доведено судом) Юлія Главацька самопроголосилася мером Коцюбинського, вивели гроші на іншого підрядника – “Глосар”.

Тогочасна влада в Коцюбинському просто побила роботи на об’єкті між двома підрядниками, щоб уникнути тендерної процедури. І всі розуміли, що каналізація не працює. Ось свічення колишнього заступника голови, які записала на відео в своєму кабінеті Матюшина.

У мене питання, що держава не змогла за 3 роки, коли ми дали доступ правоохоронцям до всіх документів, коли ми бігали і давали заяви, звернення, вказували на схеми, знайти тих, хто вчинив службову недбалість? Де правоохоронці??? Бюджетні гроші вивели за незроблені роботи з підписаними актами виконаних робіт. І Даніш, який самопроголосився головою, не може не знати, що каналізація не зроблена підрядником.

Це можливе тому, що за те, що влада було незаконно захоплена і в 2016 році ніхто не відповів. І за те, що не зробили каналізацію, а акти виконаних робіт підписані, – ніхто не відповів.

Стає чітко зрозуміло, що держави як такої нема. Бо як три роки зграйка людей тримає в заручниках весь населений пункт, дозволяє собі у незаконний спосіб виводити за схемами мільйони гривень.

Я так розумію, з бюджету готуються вивести ще не один мільйон. Тому постає одне питання: чи є держава? Чи у нас Гуляйполе?

Авторка: Ірина Федорів, журналістка, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539