Київрада витратить понад 87 мільйонів на відрядження на наступні 4 роки

0

Бюджетна комісія Київради погодила програму розвитку міжнародних зв’язків на 2019-2022 роки. Згідно з програмою, планується витратити понад 87 млн гривень, повідомляє спецпроект “Вибори Вибори“.

Зауважимо, що прес-служба Київради повідомила про затвердження цільової програми зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків на 2019–2022 роки. За програму без обговорення в залі проголосували 79 депутатів, при чому всі “свободівці” утрималися.

 

“Документ націлений на вдосконалення системи місцевого самоврядування та міського управління шляхом залучення кращих зарубіжних практик. Відповідно до проекту програми, працівники мерії вивчатимуть досвід аналогічних структур у світі, адаптовуватимуться до європейських стандартів роботи”, – повідомляє прес-служба Київради.

За словами голови бюджетної комісії, депутата від БПП Андрія Страннікова, сума на виконання програми може бути відкоригована, але в середньому щорічно плануються витрати на рівні 20-22 мільйонів гривень.

Цікаво, що під час голосування послідовно утрималася вся фракція “Свободи”, хоча очільник фракції Юрій Сиротюк восени цього року за аналогічною програмою встиг побувати у відрядженнях у Чикаго і в Парижі.

 

Виявилося, що Сиротюк не проти програми міжнародного співробітництва.

“Депутати місцевих рад працюють у нас на громадських засадах, тобто ми не отримуємо жодних коштів. Тому я вважаю нормальною позицією направляти у відрядження. Програма міжнародного співробітництва має бути на мою думку, тому що досвід не передається книжками. Якщо ми хочемо рухатися в напрямку якихось європейських речей, то по книжках цього не вивчиш. Це треба поїхати й подивитися”, – каже “свободівець”.

Громадський рух ЧЕСНО поцікавився в Сиротюка, чому  ж тоді фракція утрималася.

“Тому що таке було ухвалене рішення фракції. А ви вважаєте, як ми мали голосувати? Я вам маю пояснювати? Напишіть заяву в “Свободу”, я вам поясню. Це було рішення фракції – утримуватися при голосуванні цієї програми. При більшості програм ми утримуємося, тому що ми не можемо повністю контролювати видатки і так далі… Але ми підтримуємо міжнародне співробітництво”, – каже очільник фракції.

Сиротюк додає, що короткочасні поїздки варто, на його думку, доцільно замінити тривалішими стажуваннями.

“Якби був керівником міста, я робив би стажування. Я вважаю, наприклад, що короткочасні поїздки дають загальну картину, але для того, щоби щось зробити – то має бути програма обміну більш тривалого, на мою думку. Як науковці їздять у наукові інституції…. От від Парижу… Я завжди був прихильником агломерації, але побувавши в Парижі, я вже точно знаю, що треба терміново робити і негайно, бо це єдине, що може з постсовкового села Києва зробити сучасне місто, яке буде відігравати певну роль в світі. Я як буду владою, я буду за всі програми голосувати в Києві”, – резюмує “свободівець”.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО поцікавився в депутатів щодо користі від закордонних відряджень в матеріалі “Закордонні відрядження Київради: обмін досвідом чи прогулянки за бюджетні гроші?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539