Мандрівниця Попсуй: за 4 місяці в.о.міського голови Ірпеня 4 рази зганяла за кордон за наш з вами рахунок

2

Секретарка Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй, яка начебто б виконує обов’язки міського голови Ірпеня, насправді віддає переваги закордонним візитам над щоденним управлінням справами міста.

За неповні 4 місяці керівництва очільниця Ірпеня встигла 4 рази злітати за кордон – вона побувала в Чикаго, Фрайбургу-ім-Брайсгау, Брюселі і от на цьому тижні – в Страсбургу. Загалом за межами України вона провела понад 20 робочих днів!

Відомо, що зараз Попсуй перебуває на Всесвітньому форумі за демократію у Страсбургу. Хто замість неї виконує обов’язки міського голови, ми не знаємо.

Перед кожною поїздкою вона підписує розпорядження про відрядження зі збереженням заробітної плати, проте їх не оприлюднюють на сайті Ірпінської міської ради, як цього вимагає закон України “Про доступ до публічної інформації”.

Тож ми послали запит, щоб з’ясувати, хто керує містом, хто платив за Попсуй і як довго триватиме політ до Страсбурга. А поки читайте про попередні три.

З 5 по 9 листопада в.о. міського голови Ірпеня злітала до Брюселя, в Королівство Бельгія для участі в круглих столах та обговореннях “стосовно прав жінок”. Як відомо, це дуже важлива для нас тема: не випадково свого часу депутати ІМР голосували за гендерну рівність в Житомирі. Не інакше, як для відновлення гендерного балансу цей тиждень містом керував перший заступник міського голови Олександр Маркушин, але Попсуй також отримувала заробітну плату – читайте в документі.

З 9 по 12 жовтня, тобто тиждень без одного дня, Анастасія Вікторівна перебувала в Фрайбургу-ім-Брайсгау – брала участь у Третій українсько-німецькій конференції партнерства між територіальними громадами в рамках проекту “Партнерство з містами України”. Містом керувала Лідія Михальченко, а середньомісячну зарплату отримувала, звісно, Попсуй.

Перед цим, на 10-й день свого керівництва містом, Анастасія Попсуй прославилася тим, що власноруч підписала відрядження до Мілуокі з фінансуванням на 120 тисяч гривень “для участі в заходах до святкування Дня Незалежності України”.

Як виявилося, День незалежності разом з Олександром Маркушиним та іншими представниками депутатського корпусу Ірпеня Анастасія святкувала 10 днів – з 18 по 27 серпня, у той час, як Ірпенем керувала знову ж таки Михальченко.

Ось кошторис польоту, засвідчений власним підписом Попсуй: в ньому радує все, навіть касове обслуговування – тобто гроші в.о. міського голови взяла готівкою напередодні поїздки.

Невідомо, як з останньою поїздкою, але на всі три попередні, як бачимо, пані Попсуй оформляла відрядження зі збереженням заробітної плати.

Тобто перебуваючи за межами Ірпеня, в.о.міського голови отримувала гроші за те, що вона начебто управляє нашим містом.

Усі фото – з Facebook сторінки Попсуй

 

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

2 коментарі

  1. Oleh 16 Травня 2019 at 14:48

    А де звіти про пророблену роботу за кордоном?

    • Анонім 13 Грудня 2019 at 18:38

      А навіщо? Це ж не обов’язково )

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539