Не судилося: Суддя Кафтанов майже рік не починає розгляд справи Федорука

0

Підготовче судове засідання у справі Бучанського мера Анатолія Федорука та його спільників зі знищення та розкрадання лісу в Бучі перенесли уп’яте. Воно заплановане на 16 січня 2019 року. Має початися о 9:45.

Як відомо, Бучанського голову Анатолія Федорука, секретаря ради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему у місті Буча Олександра Дзюблюка та екс- начальника земельних ресурсів у місті Ірпені Миколу Шульгу прокуратура підозрює у перевищенні службових повноважень при виділення землі в межах бучанського лісу.

21 листопада справа мала слухатися у Ірпінському суді о 10-й годині ранку. Однак засідання не відбулося, оскільки суддя у справі – колишній працівник прокуратури Віталій Кафтанов, знаходився у нарадчий кімнаті, в яку пішов о 16 годині вечора 20 листопада.

Як повідомила секретарка суду, про те, що сьогоднішнього засідання не буде, вони знали ще вчора, про що повідомили фігурантів справи.

“Сьогодні я прийшов на засідання трошки раніше. Звичної масовки з плакатами на підтримку Федорука не було, окрім тих, кого, очевидно, не встигли або забули попередити. Так була мешканка Коцюбинського Олександра Толстикіна, яка шукала залу судового засідання і дуже переймалася, чи без неї не почали. Але почувши від охоронця, що засідання перенесене, вона розчарована і пригнічена пішла з суду. Толстикіна входить до групи підтримки ірпінських корупціонерів і неодноразово долучалася їхніх до акцій”, – розповідає депутат Київської облради від “Свободи” Ігор Домбровський.

“Те, що суд не відбувся – це очевидне затягування справи для того, щоб Федорук уник покарання. А, можливо, це була така домовленість, бо невідомо, чи повернувся він вже з Парижу“, – додає Домбровський.

Як відомо, попереднє судове засідання не відбулося через раптову хворобу секретаря Бучанської ради Василя Олексюка. Підготовче судове засідання у цій справі  мало відбутися ще на початку березня 2018-го року.

Як відомо, екс-регіонала Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня 2016-го року представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня 2016-го року в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539