Чому свідок у справі щодо побиття Демченко системно ігнорує засідання суду?

0

28 листопада засідання в Ірпінському суді щодо резонансного побиття голови Коцюбинської ТВК Людмили Демчекно (БПП) не відбулося. Свідок, сусід Демченко, який затримав нападника вкотре не з’явився до суду. Не було і самого нападника.

“На засідання прибули депутати зі “Свободи” – Ірпеня та облради. Прийшов також і Ополінський, який працював свого часу в Коцюбиській раді і на якого теж тоді перед одним з судових засідань по каналізації на Бакала був скоїний напад. Він теж “свободівець”, – коментує “Громаді Приірпіння” депутат облради Ігор Домбровський.

“Вразило нас те, що підсудного Корнієнка, який бив Демченко, не привезли на засідання. При цьому керівник конвою, який був присутній, стверджував, що його везуть і казав, що він от-от буде. Через 20 хв, через 30 хв. На мою думку, він свідомо дезінформував нас, бо знав, що Корнієнка не привезуть. Здивувала позиція прокурора. Він уникав розмови про те, як розслідується права, хто змовник і при першій нагоді втік з зали суду”, – додає Домбровський.

Селищна голова Коцюбинскього Ольга Матюшина, на яку разом з ще з однією членкинею ТВК Лесею Єльниковою напали, після того, як засідання не відбулося, пішла до відділку поліції:

“Позиція  райвідділку, що робили все, що могли, але в них малий особистий склад. Згодом з’ясувалося, що делегували це питання керівнику селищної поліції Постоловському. Далі виявилося, що тільки сьогодні Постоловський набирав свідка. Той відповів що в Житомирській області. Тобто заздалегідь з свідком ніхто не працював, щоб він прибув до суду!”.
“Ми питали про те, як просувається слідство у справах, які стосуються цих нападів. Начальники райвідділку поліції Ірпеня попросив повторно направити звернення. Так говорить кожен начальник”, – додає селищна голова Коцюбинського Матюшина.
Депутат облради “свободівець” Ігор Домбровський наголосив, що після зустрічі начальником поліції вважає, що у нього нема зацікавленості в тому, щоб розслідувати цю та інші справи.
Нагадаємо, Людмилу Демченко жорстоко побили у дворі її власного приватного будинку в червні 2017-го року. Нападника затримали на місці злочину, він повідомив, що за напад на голову ТВК Демченко йому заплатили 1 тис. грн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539