Мешканці Оболоні прийшли до Київради протестувати проти ДПТ – їх не пускають

0

“Незважаючи на попередню реєстрацію учасників, жителів Оболоні знову не пускають у будівлю. Свавілля скрізь, скрізь є правила для “своїх”, – говорить мешканка району Катерина Вишневська. Вона говорить, що у тих списках, що подані для входу, багатьох прізвищ нема.

“Сьогодні відбувається продовження сесії, яка розпочалася минулого тижня. Питання ДПТ у порядку денному немає. Але ми не виключаємо, що Кличко може внести його прямо у залі. Тож люди хочуть знати, чому до їх думки не прислухаються“, – пояснює інша мешканка Оболоні Тетяна Мілевська.

Нагадаємо, наприкінці жовтня земельна комісія Київради більшістю голосів підтримала детальний план території (ДПТ) п’яти мікрорайонів в Оболонському районі столиці. Наразі мова піде про ділянку площею 430 га, обмежену з півночі Оболонськими луками, з півдня – житловою забудовою вздовж вулиці Маршала Тимошенка, частково вулицями Зої Гайдай та Героїв Дніпра. На її сході розташована вулиця Прирічна, що межує із затокою Собаче Гирло, на заході – вулиця Богатирська.

Згідно з планом, за п’ять років площа житлової забудови має зрости з 211,7 га до 215 га, а кількість населення в багатоквартирному житловому фонді – з 106,4 тис. до 113,5 тис. осіб. Усереднена населеність житлових мікрорайонів збільшиться з 503 мешканців на гектар до 528. Хоча з 1 серпня цього року набрали чинності нові Державні будівельні норми, за якими на один гектар має бути щонайбільше 450 жителів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539