Як кандидат наук Даніш вирішив звернутися до парламенту, щоб винесли межу Нацпарку

0

13 грудня на псевдосесії Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш, який самопроголосився селищним головою і захопив владу, вирішив з голосу внести питання про звернення до парламенту, щоб законотворці винесли межі Нацпарку – Біличанского лісу – в натуру.

“Це чистої води популізм, бо парламент не виносить межі в натуру. Це робить підрядник, якого наймає адміністарція НПП “Голосіївський”. Ще навесні після наших пікетів під Кабміном, бюджетний комітет Верховної ради виділив майже 1 000 000 грн на винесення межі в натуру для Мінекології.  На всю країну у телепроекті “Нові лідери” селищна голова Ольга Матюшина наголосила на тому, що гроші є і тендер вже провели й ведуться роботи. У фіналі телепроекту був представник Мінекології, який це підтвердив. Проекту рішення, за який махала руками депутатська більшість не було. На моє питання, яку межі нацпарку підтримує Сергій Даніш, який отримав в лісі ділянку і на прес-конференції разом з Карплюком презентував проект ландшафтного парку з сірою зоною замість дерев – відповіді я не отримала”, – розповідає голова комісії з питань ЖКГ Олександра Куцан.

“Таку маніпуляцію Даніш робить не вперше. Чого вартує відверта брехня щодо розширення повороту на виїзді з селища. Це заслуга волонтерів та команди Матюшиної. Даніш в газетах написав, що це його заслуга. Ганебна практика. Те ж саме з залізничним переходом. Коли начальник залізничної станції написав звернення щодо переходу і люди зібрали підписи – Даніш потім зробив те ж саме”, – наголошує Куцан.

Нагадаємо, партійці “Нових облич” витратили з бюджету понад 110 000 грн на картинку ланшафтного парку, який ніколи не може бути створений на території Біличанського лісу, оскільки ліс отримав найвищий природоооронний статус Національного парку. Відповідно понад 110 000 бюджетних коштів були використані нераціонально.

У листопаді 2017 року Сергій Даніш разом з тогочасним головою міста Ірпінь Володимиром Карплюком на перс-конференції презентував проект, згідно з яким ліс, де Карплюк та Даніш стали власниками ділянок, став сірою зоною.

Наприкінці травня 2018 року Бюджетник комітет ВРУ виділив кошти для винесення меж  нацпарку в натруру. Восени адміністарція НПП “Голосіївський” провела тендер і переможець тендеру виконує підряд з винесення меж в натуру.

Нацпарк був створений завдяки тому, що активісти зібрали понад 15 000 підписів і домоглися того, що був підпсианий президентський указ 1 травня 2014 року про сворення Нацпарку на території Біличанського лісу.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539