В Ірпені депутати проголосували за Генплан, громаду на сесію не пускали тітушки

0

19 грудня 29 з 36 депутатів Ірпінської ради проголосували за зміни до Генерального плану. Активісти не змогли потрапити до сесійної зали, вхід забарикодувати тітушки. Всі місця в залі були зайняті працівниками ради та людьми забудовників за годину до початку сесії. депутатам Київської обласної ради та народним депутатам, які прийшли на сесію підтримати громаду Ірпеня, не надавали слова перед голосуванням.

Влада увімкнула гучно музику “Джінгл белз”, оскільки Генплан, який передбачає ліс висоток замість лісу, вирішила протягти на День святого Миколая.

“Депутати проголосували за генплан звичайною більшістю в 29 голосів. Не можу сказати, що це було для нас неочікувано. Саме тому протести проти слухань та експертизи були такими бурхливими – люди розуміли, що голоси в забудовників є. Тепер Ірпінь начебто має новий містобудівний документ ціною 2,6 млн грн, але при цьому його не має. Його так і не показали громаді – депутати голосували всліпу, без обговорення та оприлюднення рішень. Тому, будемо змушувати владу принести цей документ в суд, оскаржувати процедуру і навіть міняти владу – відкликати депутатів, що не виконали доручення виборців, яких просили не голосувати за Генплан та вимагати виборів міського голови вже найближчі місяці”, – розповідає мешканка Ірпеня та журнаілстка Михайлина Скорик, яка закликала в цей день колег висвітлювати те, що буде відбуватися в Ірпені.

Телефон Скорик блокували спам-атакою дзвінків.

“Мешканці Ірпеня подали понад 2000 протестів проти нового Генплану та 5 позовів до суду проти фейкових слухань 30 листопада. Сьогодні перед сесією активісти вручали доручення виборців депутатам не голосувати за генплан. А після голосування мешканці Ірпеня влаштували депутатам коридор ганьби”, – додає Скорик, проти якої напередодні сесії поширили Ірпенем от такі газети.

Депутат Київської облради Ігор Домбровський прийшов на сесію підтримати громаду, але йому перед голосуванням за генплан не надали слова та фізично витіснили від трибуни.

“Сьогодні ми з громадою прибули на засідання сесії. Я прийшов десь о 7:40 ранку і вже бачив повно людей у залі, тітушки нікого не пускали, вони стояли на вході. Потім нам вдалося з громадою прорватися до зали, проходи були зайняті тітушками. Але потім по команді консультанта Сандея Аделаджі Петра Щербини, громадян почали виштовхати з проходів, була штовханина, поламані стільці. Бандицьке Чикаго в Ірпені вкотре себе підтвердило. Тітушки перекрили підхід до сцени та трибуни, мене заблокували місцеві босяки, якими керував Щербина, також мені перешкоджали працівники Муніципальної варти Ірпеня, якими керував псевдопатріот Микола Ковальчук“, – розповідає  учасник російсько-української війни Домбровський.

“Я так і не зміг виступити перед початком розгляду питання змін до генплану, мене фізично виштовхали зі сцени й не дали слова та перешкоджали здійсненню депутатських повноважень. Це все бачила во голови Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька)  і жодним чином на це не відреагувала, хоча мала б зупинити засідання, викликати правоохоронців і вимагати навести порядок в сесійній залі. Я зміг прорватися на сцену уже в кінці сесії, коли депутати вже проголосували за злочинний генплан. Я вважаю, що ці протиправні дії босоти на сесії – це результат бездіяльності місцевої поліції”, – додає депутат.

Народних депутатів цікавило питання, чому поліція охороняє владу, а не мешканців міста, яких має представляти місцева влада і волю яких має виконувати.

На сесії в Ірпені мешканці сусідніх населених пунктів помітили бабусь, що їздять на підтримку Федорука та Карплюка на мітинги та суди – Любов Таран і Олександра Толстикіна відповідно.

Всі вони разом з тітушками займали перші ряди, куди посто не могли потрапити мешкнаці Ірпеня, для яких питання генплапну було наріжним.

Також тут був і третій самопроголошений голова селища Коцюбинське – Сергій Даніш.

Цього ж дня користувачі Інтернет-провайдера “БЕСТ” скаржаться на відсутність Інтернету. Як відомо “БЕСТ” – це бізнес, пов’язаний з колишнім соратником екс-мера Ірпеня – Олексієм Зіневичем, який публічно виступив проти Карплюка, зокрема й у питанні Генплану.

Т

Як відомо, під’їзди до Ірпінської ради заблоковані ще напередодні сесії – 18 грудня. Навколо приміщення ради були встановлені залізні паркани. До цього Володимир Карплюк, який відмовився від посади мера Ірпеня, самопроголосився головою на так званих громадських слуханнях, де розглядали генплан.

Як виявили активісти на офіційному сайті Ірпеня у проекті генплану йшлося про те, що Ірпінь портове місто і має вихід до Чорного моря. Пізніше стало відомо, що цей документ – калька з генплану міста Очаків. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539