Бучанське межигір’я і “нововиявленні” обставини: суд відхилив клопотання юриста ради

0

В Ірпінському міському суді 27 грудня відбулося слухання справи за позовом Бучанської ради до прокуратури, Кабміну та діда комуніста Ігоря Калєтніка Василя Киргана. Позов базувався на нововиявлених обставинах, які Бучанська рада нібито знайшла в своїх архівах після Постанови Верховного Суду.

Цей позов був поданий ще в 2016 році. В ньому Бучанська рада вимагає визнати недійсним рішення Ірпінського суду 2014 року, яким встановлено незаконне виведення земель Держлісфонду з державної форми власності до комунальної та витребувано в інтересах держави 14 га Бучанського лісу, який був оформлений через корупційні схеми на 90-річного діда комуніста Калєтніка.

Прокуратуру в суді представляв працівник прокуратури Київської області Іван Дудчин. В процесі також взяв участь громадський діяч Віктор Бархоленко, який представляв інтереси підставної особи Тамари Сороки, на яку незаконно була оформлена земля в лісі, яка пізніше перейшла у власність Киргана.

Як відомо, Сорока написала заяву до прокуратури про те, що її персональні дані використали незаконно.

Відбулося перше засідання слухання справи по суті. В ході слухання справи постало питання, яким чином Кигран може бути відповідачем у цій справі, коли він помер ще у 2015 році. Тобто, коли коли Бучанська рада готувала цей позов, Киргана вже рік не було серед живих.

Суддя Світлана Оладько вирішила законним шляхом встановити правонаступника так званого “Бучанського межигір’я”, яке на кадастровій карті значиться як державна власність та викликати його до суду.

В той же час нам відомо і про це в суді заявив представник кабміну та прокурор, що правонаступницею є мати Ігоря Калєтніка Галина Калєтнік.

Представник Бучанської ради Максим Бєляков, який прийшов один без підтримки групи адмінресурсу, заявив клопотання про долучення до справи уточнюючих нововиявлених обставин. Оладько відмовила в задоволенні цього клопотання, оскільки це не передбачено Цивільним кодексом.

“Зрозуміло, що мета цього позову – поставити під сумнів Постанову Верховного Суду, створити правову колізію, аби в подальшому цим маніпулювати і завдяки цьому врятувати мера Бучі Анатолія Федорука та його спільників з дерибану землі від кримінальної відповідальності та покарання”, – переконаний громадський діяч Віктор Бархоленко.

Наступне засідання відбудеться 30 січня о 16:30.

Нагадаємо, у серпні 2016-го року засідання по цій справі не відбулося, оскільки прокуратура витребувала справу з суду, в межах кримінального провадження про перевищення службового становища посадовими особами Бучанської ради, відкритого прокуратурою. Тоді до суду прийшли працівники ради, АТОвці та родичі Федорука з плакатами, які намагалися довести, що в Бучі лісу не було.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539