#Перемога: суд постановив провести екпертизу каналізації на Бакала

0

Господарський суд прийняв рішення призначити повторно експертизу у справі, яка триває понад 3 роки. Я обурена до глибини душі, що кандидат юридичних наук Сергій Даніш кинув громаду. Він не прийшов на засідання і не направив представника Коцюбинської ради, владу в якій він захопив злочинним шляхом.

Цілий тиждень ми разом з працівниками прокуратури Київської області працювали над тим, щоб отримати потрібні для експертизи документи. Я не раз наголошувала, що вони є в кримніальному провадженні. І якщо вже Даніш самопроголосився головою і скасував всі довіреності, які я видала надійним юристам, ввів в процес своїх довірених осіб, то вони мали битися за те, щоб документи були надані до суду.

Натомість представник Даніша на минулому засіданні просто звинуватив мене в тому, що нібито я викрала документи. А на це засідання взагалі не прийшов. Ми будемо звертатися до прокуратури, щоб Даніша притягали до відповідальності за неналежне представницьво громади в суді.

Свого часу перша самопроголошена голова селища Юлія Главацька, яку зараз судять, теж програла таким чином після першого перевороту суд по каналізаці. Вона просто скасувала довіреності і не направила представників. І гроші пішли недрочесному підряднику на рахунки.

Ми домоглися експертизи, але її так і не провели належним чином за браком всіх документів. Тепер документи знайшлися і експертизу призначили повторно.

Я не дам зливати третьому самопроголошеному голові Коцюбинського Данішу справу по каналізації, за яку ми з громадою і прокуратурою билися понад 3 роки.

Вдячна прокурору Олені Сінякевич, яка відстояла котельні громади в суді, а тепер взялася за цю нелегку справу – довести, що підрядник не виконав роботи по прокладанню каналізації.

Це той самий прокурор, який повертав ділянки Біличанського лісу в державну власність. Ми їй віримо, що вона справу не здасть і буде битися за інтереси громади професійно і чесно.

Юристи підрядника в коридорі жалілися, що екс-регіонал колишній селищний голова Вадим Садовський їх кинув.

Нешановні! Садовський кинув не Вас, а всю громаду, яка жила з заблокованими рахунками кілька років і при цьому спостерігала, як на Бакала каналізація тече верхом. Цю “каналізацію”, яка по суті є вигрібною ямою, ми відкачували машинами УЖКГ “Біличі” і комунальне підприємтсво по суті мало ліквідовувати наслідки еклогічної катастрофи і нести збитки.

Коли самопроголосився керівником УЖКГ “Біличі” депутат Олексій Зінкевич, він намагався приховати цей злочин і врізав глуху каналізацію всупереч проекту в “Парком”, а замість КНС на Шевченка під’єднав її до багатоповерхівки на Бакала.

Зараз підключенко лише десь 20 будинків приватного сектору в те, що голосно назвали каналізацію. Якщо підколючити всіх охочих з приватного сектору, – каналізація в багатоповерхівках піде фонтаном вгору. Тоді всі зрозуміють, якою була ціна мовчання, коли врізали всупереч проекту.

Всі три роки я наголошувала на тому, що згодна а мирову угоду з підрядником і згодна платити гроші, якщо каналізацію зроблять, згідно проекту. Але це нікому не було треба, бо була довомленість, що гроші виведуть просто так.

Залишається спродіватися, що експертиза пройде оператвино. І буде підставою для того, щоб притягати до кримінальної відповідальності всіх чиновників і самопроголошеного Сергія Даніша, і самопроголошену Главацьку, і екс-мера Садовського, які були причетні до виведення грошей з рахунків ради і до проведення цієї оборудки.

Авторка: Ольга Матюшина, селищна голова смт Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539