Продається Ірпінь — оптом і вроздріб

0

Міське самоврядування в Ірпені знищено через повну узурпацію влади партією Нові обличчя.  Про це вже давно відомо по всій  Україні.        

Нікого давно не здивуєш і варварською вирубкою лісопарків, знищенням приватного сектору, хаотичною забудовою міста та заплави річки Ірпінь, розкраданням міського бюджету, транспортним колапсом та ще багато чим.

А тепер ще й взялися руйнувати будівлі по всьому місту, щоб звільнити  площі під багатоповерхівки. Тільки в 2018 році депутати-кнопкодави зі складу ОЗУ надали дозволи на списання та знесення майна громади міста: це приміщення колишньої Дитячої поліклініки по вул. Слов’янській, 1, по цій же вулиці  ще близько десятка капітальних гаражів, приміщення Міграційної служби (паспортний стіл) по вул. Соборній, 2є, приміщення військкомату по вул. Д.Попова, 26.

Картинки по запросу В Ірпені зруйнували приміщення військкомату

Щодо останнього , нагадаємо , що саме 9 жовтня 2018 року на засіданні комісії з питань житлово-комунального господарства  розглядалося подання Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ (керівник Андрій Літвінов) “Про надання дозволу на списання нежитлового приміщення”.

Питання було настільки  “засекречене”, що не лише на комісію не надали жодного документа, але й в самому управлінні  тільки на пальцях намагались щось пояснити. Висновок комісії негативний – 2 “за” й 1 “проти” з п’яти членів комісії. Але це не завадило винести на сесію і проголосувати за знесення добротного приміщення в центрі міста, звісно, для чергової висотки. А далі ще смішніше – з’ясовується, що зруйнували державну власніть. Цей будинок перебував  на балансі Територіального управління судової адміністрації України в Київській області.  Адже це колишнє приміщення Ірпінського міського суду… Не  надовго вдалося призупинити і забудову території міського будинку культури по вулиці Ветеранів Афганістану?                                                                                 

А вже 18 січня першим з 23 питань постійна депутатська комісія  ЖКГ почала розглядати питання “Про доповнення переліку об’єктів комунальної власності , що можуть бути надані в оренду з конкурсу”. Це абсолютне  дно. Цитую: “З метою підвищення ефективності використання майна, що перебуває у комунальній власності територіальної громади м.Ірпінь… доповнити перелік об’єктів що можуть бути надані в оренду :  – частина нежитлового приміщення площею 31.8 м2 за адресою Київська обл. ,м.Ірпінь , вул.Шевченка 2а” (адмінбудівлі виконавчого комітету Ірпінської міської ради ). Так, це саме кабінет №38 – Ірпінської міської ради, де розташований кабінет секретаря ради.                                                                            

Для чого, як, кому?   Можливо, це ліквідація-розпуск депутатів міської ради? Та ні! Пояснюють, що  пані секретар, вона ж т.в.о. міського голови Анастасія Попсуй  (яка змінила прізвище на Заблоцька) буде переходити в кабінет міського голови, а кабінет секретаря їй вже не потрібен, тому його здадуть в оренду…                                    

Після мого півгодинного роз’яснення – чотири з п’яти депутатів членів комісії висловилися  проти включення в перелік об’єктів оренди в Порядок денний та винесення на розгляд сесії цього питання. Секретаря комісії зобов’язали внести в Протокол засідання це рішення комісії.      

Майже сотню договорів оренди продовжено на рік фізособам, громадським організаціям на користуванням майном громади на суму більше 100 000 гривень щомісячно, і все це одним питанням, не враховуючи  різну 2-3 місячну заборгованість з орендної плати.

Звичайно, після надання пільг з цієї, на перший погляд, чималої суми, мало що залишиться… А все через те, що містом і далі керує мер-втікач Володимир Карплюк, який ще півроку тому відмовився від посади міського голови. Але кабінетик свій звільнити забув.  Швидше за все, саме він виграє конкурс, щоб за 1 гривню взяти в оренду під свій виборчий штаб всю міську раду. 

Варто нагадати, що найбільше “вільних” приміщень, а це не сотні, а  з тисячі м2, здають, заробляючи кошти, наші переповнені школи, реформована лікарня  та поліклініка,  комунальні підприємства і ін.                           

На завершення – по вул. Тургенівській, 28 здача в оренду нежитлового приміщення 12 м2  (димова труба) щомісячно приносить міському бюджету 3200 гривень, а таких труб добрий десяток в місті.


Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО «Свобода»

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539