Громадський бюджет 2020: кияни подають свої проекти до 6 березня

0

Кияни можуть ініціювати в школі для своїх дітей курси робототехніки, ремонт стадіону поблизу свого будинку, проведення якісного освітлення по дорозі до метро і т.п. Для цього треба порахувати вартість проекту і подати свою заявку он-лайн.

Місцева влада виділила на проекти мешканців столиці у 2020 році 160 млн грн. Це на 10 млн більше, ніж торік. За таке рішення депутати Київради проголосували на сесії 31 січня.

Заявки треба подава з 7 лютого до 6 березня. Вартість проекту може коливатися від 50 000 грн до 3 млн. Голосування відбудеться з 15 травня по 6 червня. У ньому участь можуть брати лише кияни.

Нагадаємо, торік із майже 4 000 заявок приблизно 8 % перемогли. У голосуванні взяло участь майже півмільйона киян. В останні дні голосування, як повідомляла “Громада Київщини”, з-поміж киян за перемогу в конкурсі проектів точилася битва за голоси. Були зафіксовані спроби підкупу.

Проекти, заради яких накручували голоси, зняли з голосування, а авторів позбавили можливості подавати проекти строком на рік.

Зауважимо, що депутатам Київради прямо заборонено використовувати громадський бюджет у своїй політичній рекламі.

Депутати Київради можуть долучатися до проектів, але мають повідомити про це письмово організаторів ГБК. За рік до місцевих виборів з боку депутатів місцевої ради можливі зловживання.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539