Хто замовив Катю Гандзюк: чому пікетують Порошенка і Тимошенко- фоторепортаж

0

За три місяці після смерті Катерини Гандзюк імена замовникі та вбивць не названі. Близько сотні активістів, зокрема і знайомі Катерини Гандзюк, пікетували Адміністарцію президента та офіс Юлії Тимошенко ввечері 4 лютого. Оранізатори акції обіцяють їздити за кандидатами в президенти Україною разом з банерами доки не звільнять високопосадовців, яких пов’язують з вбивством Гандзюк.

Учасники акції вважають, що члени БПП і “Батьківщини” причетні до вбивства Гандзюк і називають прізвища високопосадовців: Андрія Гордєєва (Голова Херсонської ОДА – призначенець Порошенка), Євгена Рищука (заступник голови Херсонської ОДА) та Володимира Мангера (Голова Херсонської облради від “Батьківщини”).

Активісти переконані, що високопосадовці можуть впливати на слідство.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін зауважує, що під час реєстрації в ЦВК кандидат в президенти Порошенко заніс документи з чорного входу.

На центральному на нього чекали пікетанти з питанням та банером: “Хто замовив Катю Гандзюк”, а також з прізивщами високопосадовців.

Пікетувальники під Адміністарцією Президента скандували: “Кожного ката чекає розплата” і запалили флаєри.

З АП до пікетувальнків вийшли представники, які поцікавилися, чи є в учасників акції письмове звернення.

Після цього вони пішли під офіс Юлії Тимошенко, яки йрозташований на вул. Турівській.

Пікетувальники вимагали в “Батьківщини” виключити з партії Владислава Мангера, а також ініціювати його звільнення з посади голови Херсонвської облради. Раніше Мангер повідомляв ЗМІ, що готовий піти з посади якщо, згідно  закону, це питання ініціюють депутати, які його обрали головою ради.

Тимошенко, як і Порошенко до людей не вийшла. Натомість делегувала трьох народних депутатів – Івана Крулька, Ігоря Луценка та Альону Шкрум.

Заступник голови партії, Іван Крулько повідомив, що Владислава Мангера виключено з партії.

До речі раніша Гандзюк входила до партії “Батьківщина” й допомагала кандидату від партії Володимиру Миколаєнку в 2014 році. Через рік разом з ним Ганздюк залишила лави “Батьківщини”.

Організатори пікету на своїй сторінці закликали українців ділитися інформацією про те, куди на зустрічі з громадами буде їздити Порошенко і Тимошенко і пообіцяли, що плакати з акції будуть їздити за ними Україною. Передвиборча кампагія вже стартувала.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року активістку Гандзюк облили під її будинком сірчаною кислотою. Кваліфікацію злочину змінювали неодноразово.

Спершу затримали як виконавця Миколу Новікова, але наприкінці серпня його відпустили.

Згодом затримали ще 5 підозрюваних. Правоохоронці перконують, що усі вони військові, які воювали на Донбасі.

Гандзюк померла в столичній лікарні 4 листопада. Вона перенесла 11 операцій.

За кілька тижнів до смерті Гандзю опублікувала відеозвернення до укранської влади.

Восени 2018 року активісти вже пікетували Адміністарцію Президента. Вони наголошували, що правоохоронці не розслідують справи щодо побиттів та нападів на громадських активістів належним чином.П

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539