Екс-мер Карплюк “засівав” у школах Ірпеня книжками

0

Фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк вирішив подарувати книги шкільним бібліотекам. Раніше політик заявляв, що має намір балотуватися до парламенту в 95-му окрузі (Києво-Святошинський район, Приірпіння).

Цю акцію Карплюк улаштував 14 лютого. Як відомо, цього дня святкують День святого Валентина та День книгодарування.

“З дитинства я закоханий… у книги. Тим паче День закоханих в один день з Міжнародним днем книгодарування. Моя улюблена книга дитинства – “Пригоди Шерлока Холмса”, яку написав талановитий Артур Конан Дойль”.

В Ірпені поцікавилися, хто улюблений персонаж Карплюка в творах Конан Дойля.

Такі подарунки від майбутнього кандидата в нардепи мешканці Ірпеня вважають підкупом виборців.

“Карплюк приніс книжки до шкільних бібліотек як подарунок, але насправді це елемент його передвиборчої кампанії, тому що він задекларував, що йде в нардепи, і через це залишив посаду мера в серпні 2018 року. Він вирішив пропіаритися за рахунок видавництва “Абабагаламага”. Тому до нього є два запитання. По-перше, за які гроші він придбав ці книжки та як їх оформлено – як подарунок від кандидата з передвиборчого штабу чи з власних коштів? По-друге, чому він відрекомендувався як голова інвестиційної ради Ірпеня, адже це до інвестицій не має жодного стосунку”, – зазначає Михайлина Скорик, яка мешкає в Ірпені.

“По суті я вбачаю в цьому чергову маніпуляцію, коли людина використовує свою посаду й адмінресурс, при цьому веде передвиборчу кампанію із залученням шкіл. Раніше “книголюб” не дарував школам книжок, окрім “Історії Ірпеня”, куди вписав розділ про успіхи Карплюка”, – додає Скорик.

Як відомо, округ №95 “БПП” віддає на відкуп фігуранту антикорупційних розслідувань Володимиру Карплюку – екс-мерові Ірпеня, за часів якого “тітушки” протистояли громаді, що захищала зелені зони. Карплюк очолює партію “Нові обличчя”. Як виявив Рух ЧЕСНО, за неповні два роки на посаді міського голови майже півроку Карплюк був у відпустці.

Улітку 2016 року правоохоронці провели обшуки в будинках мера Бучі та тогочасного мера Ірпеня Карплюка. Карплюк спершу втік, але за кілька тижнів повернувся.

Наприкінці 2017 року прокурор Київської області вручив Карплюку друге повідомлення про підозру, після чого політик від нього втік. За рік стало відомо, що заступник мера Ірпеня, екс-регіонал Дмитро Христюк підписав договори з ФОПом-мерцем.

Улітку 2018-го, за рік до парламентських виборів, прокурора Київської області перевели, призначивши його керівником прокуратури Полтавської області. У цей самий час правоохоронці припинили всі дії у справах Карплюка після того, як він заявив, що балотуватиметься до парламенту.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539