Депутату-“свободівцю” спалили авто

1

Вихідними, в ніч з 16 на 17 лютого невідомі підпалили автівку депутату Ірпінської міської ради від “Свободи” Лаврентію Кухалейшвілі.

Це сталося близько 3 години ночі. Авто депутата стояло в дворі його приватного будинку. Зловмисники перелізли через зачинені ворота. Зі слів Кухалейшвілі, спрацювала сигналізація від якої він прокинувся. Виглянувши у вікно він побачив полум’я, схопив вогнегасник і побіг до автівки. Надзвичайники приїхали через 10 хвилин. Пожежу вдалося відносно швидко локалізувати.

Депутат пов’язує підпал зі своєю активною діяльністю, зокрема протистоянню забудовникам та провладній більшості, яку очолює екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк.

“Підпал стався вночі одразу після того як я оголосив про збори громади на поймі річки Ірпінь. Там вже не перший тиждень незаконно вивозять торф, готуючи територію під забудову. На збори прийло більше сотні мешканців міста. Це лише початок нашої боротьби із будівельною мафією, яка хоче знищити нашу річку”, – розповідає Лаврентій Кухалейшвілі.

“Вони хочуть забудувати територію, площею 300 га, можете уявити собі масштаби шкоди, яку вони нанесуть навколишньому середовищу. На кону мільярди доларів, тому ці потвори поводять себе так зухвало. Я стверджую, що за підпалом моєї машини стоїть персонально Карплюк, людина, яка прийшла в Ірпінь, щоб на ньому заробляти, знищуючи все живе,” – додає депутат.

У прес-службі поліції Київської області повідомляють, що відкрили кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна.

“Хто підпалів невідомо, але поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 194, ч. 2 – це навмисне пошкодження майна шляхом підпалу. Ми будемо з’ясовувати, що це за автомобіль, хто і в який спосіб його підпалив, тому що приїжджали пожежні спеціалісти, вони взяли зразки залишків, від яких могло статися загорання, щоб потім провести відповідні експертизи”, – повідомив Громаді Приірпіння начальник відділу комунікацій поліції Київської області Микола Жукович.

В свою чергу екс-мер Ірпеня звинуватив у підпалі автівки депутата свого колишнього бізнес партнера Олексія Зіневича та пообіцяв слідчим винагороду у 50 тис. грн, якщо вони знайдуть винних у підпалі.

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, яка захищає Біличанський ліс від забудовників, у тому числі й від Карплюка, який в лісі має ділянку, розповідає, що після нападу на неї Карплюк також обіцяв винагороду слідчим:

“Нічого нового. Цей бравий чоловік (Володимир Карплюк) в 2016 році на засіданні ірпінського виконкому теж публічно заявляв, що готовий всіляко допомагати правоохоронним органам розслідувати напад на мене і Леся Петрик-Єльнікова під під’їздом, так само винагороду правоохоронцям обіцяв. На словах він дуже переймався, що люди підозрюють його та його команду “Нових облич”.

“Елементарно радіорозвідку правоохоронці не спромоглись прикласти до справи. З приводу побиття голови ТВЕ Людмила Демченко, мене дивує те, що Карплюк вважає, що люди не вміють гуглом користуватись. Всі знають, хто на неї напав і чому. Корнієнко (нападник на Демченко) охороняв незаконні забудови в Ірпені. Це зона відповідальності саме Карплюка і його команди. Після нападу на Демченко теж лунали звинувачення на адресу Олексія Зіневича, але фактів ані команда Карплюка, ані поліція, з данного приводу не навела”, – додає Ольга Матюшина.

Зі сторінки Ірпінської міської ради напередодні була поширена неправдива інфомрація про те, що колишній соратник Карплюка – Олексій Зіневич – організовує гей-прайд в Ірпені.

Нагадаємо, це вже друга автівка, яку підпалили Лаврентію Кухалейшвілі. У 2012 році йому спалили Міцубісі Аутлендер. Тоді депутат боровся із забудовою Парку Героїв та зони відпочинку Курган.

Наприкінці 2018 року працівниці селищної ради Коцюбинського Дар’ї Александровій теж спалили дві автівки. Вона боролася з моноплістом ТОВ “Мастер-Енерго” і займалася запуском опалювального сезону. Після перевороту завдяки депутатам “Нових облич” на ТОВ “Мастер-Енерго” превели майже 50 % річного бюджету слеища – 8,1 млн грн.

1 Comment

  1. Влад 19 Лютого 2019 at 11:09

    Сидары они все “свободовские”шкуры.Борцы за денежные знаки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539