Чому для Садового ім’я Катерина – це діагноз? – Агітація на Київщині

0

Кандидати в Президенти катаються Київщиною з агітацією. До Приірпіння приїхала перша леді Марина Порошенко, але її прес-служба запевняє, що цей візит – не агітація. Садовий завітав до міста Обухів, цього разу він відмовився від “Какао-розмов” з виборцями. Про дружину Садовий розповів, що “Катерина – це не ім’я, а діагноз”. “Свободівець” Кошулинський відвідав Бучу, на зустріч із ним прийшов мер міста – екс-регіонал Анатолій Федорук. Про це пише Рух ЧЕСНО.

Як для першої леді зібрали бюджетників-освітян

Дружина чинного Президента Марина Порошенко 15 лютого відвідала Ірпінь. Вона завітала до міста в супроводі голови Київської ОДА Олександра Терещукаякого Порошенко врятував від люстрації, та заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе. За їхньої участі в Ірпені підписали Хартію міжнародного саміту “Стратегічне партнерство: Освіта. Наука. Влада”.

Як повідомляють на офіційній сторінці фонду Порошенка у Facebook, у саміті взяли участь керівники закладів освіти й наукових установ, директори інклюзивно-ресурсних центрів, представники міжнародних організацій, дипломати, члени Малої академії наук України, громадських організацій та батьки.

На заході були присутні чиновники Ірпінської міської ради, серед яких і в.о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуйкотра перебуває на цій посаді через бездіяльність парламенту, що не голосує за постанову про призначення виборів мера Ірпеня.

На саміті 2019 рік оголосили роком дитини на Київщині. Як відомо, у Приірпінні бракує місць у школах і дитячих садках, тому батьки возять дітей до Києва, де планують з іногородніх брати гроші за навчання.

В електронній черзі до дитсадків Києва з’явилася графа “місце реєстрації”. Через це діти, не зареєстровані у столиці, істотно опустилися вниз у черзі. Партія “Нові обличчя”, яка є владою в Ірпені, не виконала своїх обіцянок і не відкрила достатньої кількості садків за останні 5 років.

Після саміту Марина Порошенко поспілкувалася з присутніми в кулуарах.

У прес-службі першої леді повідомили, що цей захід не політичний, а присвячений виключно розвитку інклюзивної освіти на Київщині.

“Марина Порошенко, крім інклюзії, ні про що більше не говорила. У своїй промові вона навіть не згадувала Президента. Якщо хтось у кулуарах говорив про вибори, то це така історія: зараз про вибори можуть говорити де завгодно. Ми там були рівно годину, коли відкривався цей саміт. Вона виступила з промовою, виступили всі підписанти цієї хартії, підписали хартію, зробили спільне фото й поїхали. Ні з виборцями, ні з кимось іншим ми не зустрічалися. Я так розумію, що організатор заходу – Київська обласна державна адміністрація. Чому саме Ірпінь обрали для підписання хартії – це питання до організаторів заходу”, – розповідає прес-секретарка Марини Порошенко Інна Битюк.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року екс-очільник Київської ОДА Олександр Горган привозив Марину Порошенко саме до однієї зі шкіл Приірпіння.

Тоді на офіційному сайті Бучанської міськради оприлюднили схвальний відгук Марини Порошенко про мера Бучі – екс-регіонала й фігуранта антикорупційних розслідувань Анатолія Федорука. Прес-секретарка Марини Порошенко тоді заявила, що перша леді ніколи не оцінює роботу місцевої влади, а повідомлення про Федорука від її імені – фейк.

Зауважимо, що обласний осередок “БПП” на президентських виборахвирішив співпрацювати з фігурантами антикорупційних розслідувань, зокрема з екс-мером Ірпеня Володимиром Карплюком, який претендує на парламентських виборах на 95-й округ. Тому Приірпіння для таких візитів представник Президента на Київщині обирає невипадково.

Сам Петро Порошенко 19 лютого разом з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском ушанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Куди розчинись “Какао-розмови”?

20 лютого кандидат у Президенти від “Самопомочі” Андрій Садовий зустрівся з виборцями в Обухові Київської області.

Він попросив у мешканців Обухова дуже гострих запитань, щоб мати живий діалог, “як на ток-шоу”. Зустріч тривала 1,5 години.

Раніше Садовий їздив містами України з передвиборчим туром “Какао-розмови”. В Обухові спілкування відбувалося без напоїв від кандидата.

До Обухова Садовий приїхав без дружини Катерини, проте свій виступ він розпочав саме з розповіді про неї, зауваживши, що Катерина – це не ім’я, а діагноз. Потім він пояснив, що це означає “мотор”.

Чому на зустріч зі “свободівцем” завітав екс-“регіонал”?

12 лютого в Бучанському будинку культури відбулася зустріч з виборцями кандидата в Президенти від ВО “Свобода” Руслана Кошулинського. Це поки що єдиний кандидат, який до Приірпіння приїхав особисто.

На захід завітав мер Бучі – екс-“регіонал” Анатолій Федорук, якого судять за перевищення службових повноважень та розкрадання державного майна в особливо великих розмірах і який перед виборами був на зустрічі “БПП” на обласному рівні.

Під час моніторингу агітаційних турів кандидатів у Президенти Рух ЧЕСНО зауважив, що 12 січня Кошулинський побував в Ірпені.

Примітно, що Кошулинський дав інтерв’ю Громадському руху ЧЕСНО, у якому розповів про свою програму. До виходу готується інтерв’ю з кандидатом у Президенти Андрієм Садовим.

Нагадаємо, що до цього самого регіону приїздив VIP-агітатор кандидата в Президенти Анатолія Гриценка – нардеп Віктор Чумак, який відрекомендував як свого соратника екс-депутата Ірпінської міськради від “Нових облич” Святослава Куценка.

Тимошенко планує візит до Бучі

2 березня до Бучі планує приїхати зі своїм агітаційним туром кандидатка в Президенти від ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко. Зустріч запланована від 17:30 до 19:30 на Київській площі, поблизу непрацюючого кінотеатру “Акваріус”.

20 лютого Тимошенко вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні на Майдані в Києві.

Як відомо, кілька тижнів тому Юлія Тимошенко провела зустріч з киянами на Контрактовій площі (Поділ) у столиці, під час якої активісти кампанії “Хто замовив Катю Гандзюк?” розгорнули плакати з питанням про замовника вбивства.

Їх затримала поліція та доправила до Подільського РУВС, де правоохоронці неправомірно застосували до них силу, били ногами, а один з них вигукнув: “Ложись, бандера!” Державне бюро розслідувань відкрило за цим фактом кримінальне провадження. Затриманих, зрештою, звільнили.

Як підготували бомбу для Зеленського в Івано-Франківськуякий конфлікт виник у ВО “Батьківщина” із Сергієм Капліним на Полтавщині, як Вілкул припаркувався на пішохідному переході на Одещині – про це та багато чого іншого читайте в передвиборчих дайджестах з регіонів України.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539