В Ірпені горить пойма

0

28 лютого ближче до вечора користувачі соцмереж почали оприлюднювати інформацію, що горить пойма в Ірпені. Вітер жене вогонь і смог йде на населені території Приірпіння.

Депутат Ірпінської ради, якому нещодавно спалили авто за захист пойми від забудовників, наголошує на тому, що пойма не горіла до того, як не стала предметом комерційного інтересу – місцем для зведення висоток.

Ось таку світлину оприлюднив Тарас В’язовченко збоку ЖК Єсеніна

На данном изображении может находиться: ночь и огонь

У фейсбук групі Daily/Ирпень під дописом ;ehyfkscnrb Михайлини Скорик точилася наступна дискусія

На 2 години раніше появи повідомлення про те, що пойма загорілась, Михайлина Скорик оприлюднила світлини, що пойму завалюють будівельним сміттям.

Засмічення пойми будівельним сміттям вразі пожежі має негативні наслідки. Виторфування певних ділянок з метою їх подальшої забудови не може унеможливити перекидання вогню вразі масштабної пожежі.

Торф’яні пожежі  – стихійне лихо властиве для Приірпіння. Щороку пожежі починаються навесні, а тліє аж до зими.

За радянських часів такі ґрунти підтоплювали і за такі питання відповідало водне господарство, але приватизація зробила свою справу.

Цього року на початку лютого активісти били на сполох, що забудовники навмисно висушують річку Ірпінь, а небайдужі відремонтували шлюз, який довгий час не працював.

Якщо землю хоча б іноді обсаджували та обробляли, то пожеж також можно було б уникнути.

Місцева влада в особі в.о. міського голови Анастасії Попсуй, яка отримала повноваження мера Ірпеня у зв’язку з тим, що Володимир Карплюк наприкінці літа 2018 року подав у відставку, не вживає достатніх заходів щодо уникнення екологічної катастрофи.

Верховна Рада зволікає із призначенням виборів мера Ірпеня.

Фото на кавер Тарас В’язовченко

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539