Працівників Держаудитслужби взяли на хабарі під час перевірки Гостомельської ради

0

На хабарі затримали керівника одного з підрозділів Північного офісу Державної аудиторської служби, який проводив перевірку Гостомельської селищної ради.

Про це повідомили у прес-службі Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовець спільно з підлеглим вимагали гроші від підприємців столичного регіону. За неправомірну вигоду зловмисники обіцяли не вносити виявлені правопорушення до актів аудиторських перевірок. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання посадовцями 50 тис. грн від представника комерційної структури”, – йдеться в повідомленні СБУ.

 

Правоохоронці затримали зловмисників під час отримання третьої частини хабаря – 30 тис. грн.

Як стало відомо, затримка керівника Держаудитслужби напряму пов’язана з перевіркою Гостомельської селищної ради та Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка, якого судять за шахрайство та розкрадання бюджетних коштів.

“Працівники Держаудитслужби, яка раніше називалася КРУ, вже більше 3-х місяців перевіряють Гостомельську селищну раду. За цей час вони встигли в раді обжитися, Прилипко їм організовував харчування в їдальні ради та дозвілля. На мою думку, таким чином Прилипко намагався увійти в довіру службовцям з КРУ та отримати від них прикриття своїх порушень. Одночасно він використовував їх як важелі впливу на неугодних підприємців. Очевидно, один з підприємців не витримав такого тиску й звернувся до СБУ”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину.

Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539