Біличанський ліс: 8 березня поблизу Гостомеля вирубали дерева

0

У святковий день, коли увага громади не така пильна, забудовник на ділянку Біличанського лісу поблизу Гостомеля завіз техніку. Екскаватор без номерних знаків вирівнював ділянку під закладання фундаменту. До цього провели рубку дерев. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив працівник НПП “Голосіївський” Олександр Соколенко.

“На місце події викликали поліцію, яка приїхала доволі оперативно. Ми заблокували техніку, яка хотіла вивезти порубані дерева. Правоохоронці змусили їх звантажити дерева на землю і техніка поїхала, але ми думаємо, що вона повернеться. Юрист забудовника нам повідомив, що вони з власником ділянки нічого не знають про ухвалу суду, якою заборонено відчужувати ділянку і вчиняти на ній буд-які дії. На моє прохання ми зачитали йому під відеозапис текст ухвали суду, щоб потім не було питань, що вони не знали. Просимо громаду бути пильною і повідомляти, якщо на ділянках в лісі з’являється техніка”, – наголошує Соколенко.

Нагадаємо, паркан встановили поблизу Гостомеля в лісі наприкінці лютого. Ділянки поблизу Коцюбинського забудовники намагаються відстояти у суді, залучаючи стороною Коцюбинську селищну раду, яка зараз захоплена представниками “Нових облич”, а селищна голова Ольга Матюшина, яку обрала громада, не може через те, що її неправомірно  вп’яте усунули з реєстру, представляти інтереси громади і підтримувати позицію прокуратури та Кабміну в суді. Наразі Матюшина відвіду суди по лісу як вільний слухач, який не має право на виступ під час засідань.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539