Тимошенко на Київщині довіряє адвокату забудовника Дубового та депутату від “Волі”

0

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидатка Юлія Тимошенко довірила свою репутацію в Київській області. Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону “Про вибори Президента України”.


Ось список тих, кому Юлія Тимошенко довіряє на Київщині:

На Білоцерківщині (округ №90) її довіреною особою став Михайло Геннадійович Коротюк, який на місцевих виборах 2015 року безуспішно балотувався до Київської міськради від ВО “Батьківщина“. Він має адвокатське посвідчення та, як повідомляли ЗМІ, був представником “батьківщинівця”-забудовника Олександра Дубового, котрий хотів звести висотку поблизу Києво-Печерської лаври. Активісти звинувачували екс-нардепа Дубового в погрозах та підпалі майна.

У Верховній Раді VI скликання Коротюк був помічником нардепа-прогульника від “Батьківщини” Вадима Івановича Коротюка.

У Макарівському районі (округ №91) Тимошенко довіряє депутату облради Миколі Андрійовичу Швидкому, який належить до керівництва місцевого осередку партії. На парламентських виборах 2014 року він програв представникові “БПП” Руслану Сольвару, тому продовжив свою політичну кар’єру в обласній раді, а в нардепи йти більше не планує. До тогоочолював Макарівську РДА.

В облраді під час голосування депутат підтримує майже всі питання, утримується або голосує “проти” лише в 0,5% випадків. Зауважимо, що ВО “Батьківщина” має в обласній раді голову – Ганну Старикову, котра намагається зберегти коаліцію. 2017 року Швидкий став прогульником засідань комісії з питань ЖКГ.

Сина депутата засудили за шахрайство. Як повідомляють ЗМІ, він удавав із себе чиновника Мінінфраструктури та продавав задешево автопарк Кабміну. Люди платили гроші, проте автівок не отримували.

В Узині (округ №92) Тимошенко довіряє тимчасово безробітній Маріанні Олександрівні Овдієнко.

У Миронівці (округ №93) кандидатка довіряє Олексію Андрійовичу Муравському, який 2015 року безуспішно балотувався до обласної ради від ВО “Батьківщина”. 2019-го на проміжних місцевих виборах був першим номером у списку “Батьківщини” до Миронівської міської громади. Наразі є депутатом Миронівської ради, працює в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, доцент кафедри банківської справи та страхування.

В Обухові (округ №94) довіреною особою лідерки ВО “Батьківщина” став Петро Олександрович Коробенко. Він очолює Обухівський медичний коледж, який є комунальним вищим навчальним закладом Київської облради.

У Києво-Святошинському районі та Приірпінні (округ №95) Тимошенко довірилася ще одному депутату облради – Олександрові Нігруці. Він пройшов до ради від Петропавлівської Борщагівки та селища Чайки як представник ВО “Батьківщина”. Є членом комісії з питань містобудування й архітектури, засідання якої 2017 року регулярно пропускав. Був відсутній на 43% засідань, а отже, згідно з методологією Руху ЧЕСНО, вважається прогульником.

Нігруца керує ТОВ “АРХ-БУД”, офіс якого розташований у Петропавлівській Борщагівці, тому може мати ймовірний конфлікт інтересів під час роботи і в комісії, і на сесіях. На сайті Петропавлівської Борщагівки депутат зазначений як член виконкому.

Зауважимо, що Нігруца є директором футбольного клубу “Чайка”та членом виконкому Києво-Святошинської районної федерації футболу. Однак до комісії, яка відповідає за розвиток спорту, він не подався.

Крім того, Олександр Нігруца є засновником обслуговуючого кооперативу “Околиця”.

Також, згідно з відомостями на сайті YouControl, він є серед засновників ТОВ “Геліос-К-2018” (основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна).

У Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Поліському районах Київщини (округ №96) довіреною особою лідерки ВО “Батьківщина” є Артем Володимирович Тютюнникдепутат Вишгородської міськради від партії “Воля”. Відповідно до даних сайту YouControl, він керує ТОВ “Акватрейд Україна”, основним видом діяльності якого є виробництво безалкогольних напоїв, мінеральних вод та інших вод у пляшках.

У Броварах (округ №97) Тимошенко довіряє тимчасово безробітній Лідії Адольфівні Резнік, у декларації якої зазначено, що ще 2018 року вона обіймала посаду начальника відділу ведення державного реєстру виборців виконкому Броварської міськради. Також з декларації можна дізнатися, що її чоловіком є Олександр Рєзнік – перший заступник голови Броварської міської ради, який очолював список ВО “Батьківщина” на виборах до міськради 2015 року, але згодом склав мандат, пішовши на свою теперішню посаду. Законом таке сумісництво депутатського мандата з посадою заступника в тій самій раді заборонене. На цю посаду його запропонували однопартійці. Такі посади надаються членам коаліції в радах. Як повідомляли місцеві ЗМІ, “Батьківщина”, “Єдність”, “РПЛ”, “УКРОП” та частково “свободівці” сформували коаліцію з мером Броварів – екс-регіоналом Ігорем Сапожком.

Від Яготина, Борисполя, Переяслав-Хмельниччини (округ №98) довіреною особою Тимошенко став Валентин Вікторович Лучковський, депутат Хмельницької міської ради IV скликання від партії “Демократичний союз“. Він є керуючим партнером адвокатського об’єднання “Лучковський і партнери”.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, а також оприлюднив інформацію про те, з ким на Київщині домовилися в обласному осередку “БПП” на парламентських перегонах і хто планує йти в нардепи в Києві.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Ірина Латиш

АВТОРКА: Ірина Латиш, аналітикиня ЧЕСНО, ГО ЦентрUA

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539