За агітацію в приміщенні Ірпінської міськради завгосп сплатить штраф, – рішення суду

0

Ірпінський міський суд визнав винною в адміністративному правопорушенні завідувачку господарства Ірпінської міськрадиКатерину Коваленко.

Саме Коваленко, на думку працівників поліції, які складали адмінпротокол, винна в незаконному зберіганні в сесійній залі Ірпінської міськради агітаційних матеріалів на підтримку кандидата в Президенти Петра Порошенка, які було виявлено й вилучено 7 березня. Як відомо, агітацію в державних установах заборонено законом.

“У приміщенні актової зали Ірпінської міської ради були знайдені агітаційні матеріали за одного з кандидатів у Президенти. На завідувачку господарства склали адміністративний протокол за ст. 212-14 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – розповів журналістам Руху ЧЕСНО начальник відділу комунікацій поліції Київської області Микола Жукович.

За його словами, суд розглянув адмінпротокол та ухвалив рішення про стягнення штрафу в розмірі 2550 грн.

Як з’ясував Рух ЧЕСНО, штраф має сплатити Катерина Коваленко, яка працює завідувачкою господарства ІМР. Проте вона ще може подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 7 березня поліція вилучила з приміщення Ірпінської ради тисячі агітаційних матеріалів за Порошенка.

Прес-служба Ірпінської міськради наголосила на тому, що їм цю поліграфічну продукцію підкинули.

12 березня журналісти Руху ЧЕСНО та мешканка Ірпеня Михайлина Скорик провели експеримент, аби з’ясувати, чи справді так легко потрапити до сесійної зали Ірпінської міської ради та залишити там агітаційні матеріали за будь-якого кандидата в Президенти. Їх зустріла завгосп Катерина Коваленко, котра сказала, що залишати агітаційну продукцію вона не дозволяє. Водночас активісти виявили у приміщенні агітки партії “Нові обличчя”, які Коваленко назвала своєю власністю.

Схожі зловживання було помічено й у сусідньому Коцюбинському. Там у будинку культури, що є комунальною будівлею, протиправно дозволили зберігати агітаційний намет “БПП”. Поліція вже склала протокол на керівника закладу, про що повідомляють місцеві ЗМІ.

Ірпінська міська рада залишається єдиною радою в Приірпінні, яка кілька каденцій поспіль приховує від громадян інформацію про відвідуваність депутатами засідань сесій та комісій і не відповідає на запити Руху ЧЕСНО.

Колишній міський голова Володимир Карплюк провів майже півроку у відпустці. Після його добровільної відставки парламент мав би призначити вибори мера Ірпеня, але досі зволікає з розглядом відповідної постанови. Майже 200 громад в Україні опинились у схожій ситуації й чекають на призначення виборів голів.

Тим часом в.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй (“Нові обличчя”, яка змінила прізвище на Заблоцька) їздить бюджетним коштом у закордонні відрядження, а на сесії з допомогою “тітушок”, які виштовхували із зали ірпінців, за кілька секунд було розглянуто й затверджено Генплан міста.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539