Тесть у поміч: кому кандидат Насіров довірився у Києві

0

У Києві скандально відомий кандидат і фігурант антикорупційних розслідувань Роман Насіров має довірених осіб на всіх округах. Рух ЧЕСНО поцікавився, хто ці люди, і з’ясував, що більшість із них – працівники будівельної компанії, які пов’язують із іменем тестя Насірова – Олександра Глімбовського. Компанія тестя Насірова може відкривати вид бізнесу – гуртове постачання довірених осіб та інша діяльність, пов’язана з виборами”.

Довірена особа Насірова з Голосіївського району (211 округ) Тетяна Лихуша працює в компанії “Альтіс-Констракшн”. Це компанія, яка за даними журналістів “Наші гроші”, входить у корпорацію “Альтіс-Холдинг” Олександра Глімбовського – тестя Романа Насірова.

Лихуша, за даними Youcontrol, є співзасновницею будівельної компанії ТОВ “Скайбілд”.

У 218 окрузі довірена особа Насірова з “Альтіс-Констракшн” – Петро Леськов, який також є адвокатом.

У коментарі Руху ЧЕСНО Петро Леськів повідомляє, що він особисто знайомий з Романом Насіровим і той сам йому запропонував стати довіреною особою.
Те, що Насіров не веде агітації, довірена особа  коментує так: “Це вже до нього питання, а я просто довірена особа в одному окрузі”.

Довірена особа з 212 округу Ольга Закренична – також працює в “Альтіс-Констракшн”.

У 213 окрузі довірена особа Насірова –  також працівник “Альтіс-Констракшн” – киянин Володимир Войтушенко. Також він є керівником будівельної кампанії ТОВ “ТБК Альтіс”.

Довірена особа Насірова з 214 округу також працівниця “Альтіс-Констракшн” Юлія Сидорченко.

У 215 окрузі довірена особа Насірова працівниця ТОВ “Інфрабуд” Любов Дорош.

У 216 окрузі Насіров довірився також тестевій співробітниці з “Альтіс-Констракшн” – Майї Кутовій.

Довірена особа Насірова з 217 округу Аліна Більченко також працює в “Альтіс-Констракшн”.

Довірена особа Насірова з 219 округу Алла Гладун також працює в “Альтіс-Констракшн”.

На Подолі в 220 окрузі довірена особа від фірми тестя “Альтіс-Констракшн” в Насірова Сергій Маковоз. У 221 окрузі – теж працівник цієї ж фірми Ілля Саченко, який отримав у серпні від РДА Шевченківського району відзнаку.

Анна Пархоменко з “Альтіс-Констракшн” – довірена особа Насірова по 222 округу.

Марія Забігайло з “Альтіс-Констракшн” – довірена особа Насірова на 223 окрузі.

Нагадаємо, Роман Насіров фігурує в антикорупційних розслідуваннях, зокрема, 02.03.2017 був затриманий у кримінальній справі “Укргазвидобування” щодо незаконного надання податкових преференцій компаніям Олександра Онищенка, що завдали державі збитків на 2 млрд грн. У ДФС було проведено серію обшуків. Після арешту дружина Насірова внесла за нього заставу у розмірі 100 млн грн і запобіжний захід йому було замінено на домашній арешт.

Антикорупційні активісти також звинувачували Насірова у недекларуванні двох квартир у Лондоні та незаконному наданні податкових пільг компаніям, що належать його тестю. Ймовірно, має британське громадянство.

Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина)Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка. Окрім того, довірені особи Юлії Литвинової є помічниками депутатів БПП. А довірені особи Володимира Петрова поширють пости у соцмережі на підтримку Порошенка.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира ЗеленськогоЮлії Тимошенкота Олега Ляшка, а на Київщині – Петра ПорошенкаЮлії ТимошенкоВолодимира ЗеленськогоАнатолія ГриценкаЮрія БойкаІгоря СмешкаІгоря Шевченка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539