Президентський бартер-2: хто представляє тандем Тарута-Тимошенко у Приірпінні

0

Членами ДВК від кандидата Сергія Тарути у Приірпінні є прихильники партії “Нові обличчя”. Вони неодноразово виступали на захист голови цієї партії екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка, який фігурує в антикорупційних розслідуваннях. Оскільки Тарута знявся на користь Юлії Тимошенко, то його квоти в комісіях будуть тепер працювати практично як представники “Батьківщини”. Раніше Карплюк домовлявся про співпрацю на президентських виборах з БПП, після чого загальмували кримінальні провадження проти нього. З огляду на те, що до кінця не зрозуміло, хто вийде до другого туру, схоже, мер Ірпеня вирішив співпрацювати і з БПП, і з “Батьківщиною”.


“Нові обличчя” віддали квоти в ДВК техкандидату Тимошенко

Головою однієї з ДВК у селищі Коцюбинське призначено Ірину Ковальську (в дівоцтві – Литвинова). На позачергових виборах до Коцюбинської селищної ради в 2016 році вона висувала свою кандидатуру по округу № 5.

Кандидувалася як самовисуванка, але є прихильницею “Нових облич”, про що висловлювалася у соцмережах. Їздила на акції на підтримку Карплюка та його кума мера Бучі екс-“регіонала” Анатолія Федорука, метою яких був тиск на Генеральну прокуратуру, коли вона їм вручала підозри в розкраданні земель Держлісфонду.


На відео Ковальська відкрито називає чинного президента, з яким нібито на цих виборах домовився про підтримку Карплюк, корупціонером і захищає Карплюка та його кума Анатолія Федорука.

Інші дві членкині ДВК Тетяна Зайченко та Наталя Михайлова, які зараз зайшли за квотою кандидата Тарути, на дострокових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради в 2016 році представляли в ДВК партію “Нові обличчя”. Ось постанова ТВК, яка це підтверджує.

Тетяна Зайченко – директорка ДНЗ № 24 “Світлячок”. Зазвичай працівники бюджетної сфери є відданими тій політичній силі, від якої залежить фінансове забезпечення установи. Саме Ірпінь курує кадрові призначення в освітній сфері та медичній сфері селища Коцюбинське.

Незважаючи на те, що у партії “Нові обличчя” було чимало представників ТВК та ДВК під час виборів-2016, депутатська більшість Коцюбинської ради, яка складається з “Нових облич”, так і не проголосувала за розподіл коштів, що були виділені з держбюджету на оплату праці членам комісій та друк бюлетенів.


При цьому, Зайченко, як представниця від “Нових облич”, подала до суду на бездіяльність ТВК і невиплату заробітної платні членам ДВК, вочевидь, з метою змістити голову ТВК від БПП “Солідарність” Людмилу Демченко за бездіяльність і невиплату коштів.


Ще одна представниця Тарути у ДВК Коцюбинського Галина Бавзенюк бере участь у роботі ДВК не вперше. Вона також працівник бюджетної сфери. У соцмережах Бавзенюк перепощує дописи Карплюка з протестної акції звезених бюджетників під правоохоронними органами, де Карплюк називає кримінальні провадження, відкриті за земельний дерибан, “політичним замовленням БПП”.

Також має місце публікація із зверненням до голови Коцюбинського осередку “Нових облич” – Сергія Даніша щодо фінансової допомоги на ремонт класу, де навчається дитина Бавзенюк.

І це при тому, що проблеми освіти мала б вирішувати не конкретна людина, а влада Ірпеня, де в Карплюка є більшість голосів у раді, яка може розподіляти податки людей на їхні ж потреби в освіті та медицині.

Борди з рекламою приїзду Тимошенко в Бучу розмістив Богдан Слюсаренко – чинний депутат Ірпінської міської ради від “Нових облич”. Попри те, що візит відбувся 2 березня – борд висить фактично до кінця кампанії. Його так і не зняли досі.

Давня дружба Тарути й Карплюка

Сергій Тарута, який знявся на користь Юлії Тимошенко, не чужа для Володимира Карплюка людина. Саме його Карплюк запрошував в Ірпінь, коли ще був на посаді мера.

Коли Карплюк ще був міським головою, Тарута хвалив його як людину, котра робить для міста “правильні і хороші справи”.

Пізніше сам Карплюк, якому прокурор Київської області вручив кілька підозрдякував лідеру “Основи” за те, що той “підставив плече у скрутний час”. У 2017 році Тарута в Ірпені за участі скандального мера презентував свою доктрину “Україна 2030”.

Тарута на цих виборах повів себе як техкандидат – знявся на користь Тимошенко після 7 березня. Тобто він залишається в бюлетені, але всі його люди в ДВК та ТВК будуть працювати на перемогу Юлії Тимошенко.

Під час цієї виборчої кампанії були зафіксовані факти співпраці “Нових облич” із “Батьківщиною“. Та й раніше Карплюк запрошував Тимошенко на відкриття парку “Центральний” в Ірпінь.

Як Карплюк співпрацює з сіткою техкандидатів Тимошенко

Довірена особа Тимошенко у виборчому окрузі №201 у Чернівцях Наталія Коцур  поінформувала членів ОВК про те, що в разі необхідності заміни членів ДВК від Юлії Тимошенко, а також від Олександра СоловйоваМиколи ГабераАндрія НовакаСергія НосенкаСергія ТарутиЮрія КармазінаЮрія Дерев’янка та Валентина Наливайченка треба “звертатися безпосередньо до неї”.

Рух ЧЕСНО виявив низку технічних кандидатів у лідерів перегонів.

У Коцюбинських ДВК представниками деяких технічних кандидатів також є родичі та прихильники “Нових облич”. Наприклад, Габера представляє Ганна Осіпова, яка є свахою екс-“регіонала” Вадима Садовського, який на виборах 2015, так само як і Тарута зараззняв свою кандидатуру на користь кандидата на посаду селищного голови Сергія Даніша – голови Коцюбинського осередку “Нових облич“. А секретарем від іншого кандидата Соловйова призначено Тетяну Олійник  дружину рідного брата депутата від “Нових облич” Ірпінської міської ради Олексія Олійника.

Під час останнього агітаційного концентру команди Тимошенко в Ірпені, очевидці твердять, що представник Ірпінської міської ради запросив “батьківщинівців” на вечерю.

Що стосується співпраці БПП з “Новими обличчями”, про яку раніше писав рух ЧЕСНО, то в селищі Коцюбинське в приміщенні Будинку культури незаконно зберігали намет БПП, за що поліція склала адмінпротокол на директора будинку культури. А завгоспа Ірпінської ради притягнули до адмінвідповідальності за зберігання агітації за Петра Порошенка в приміщенні Ірпінської міської ради.

Таким чином, фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк  вдається до будь-яких способів самозбереження, аж до подвіцної гри: про всяк випадок домовитися з обома лідерами президентських перегонів про підтримку на 95 окрузі на парламентмьких виборах 2019 року. Мета – очевидна: домогтися депутатської недоторканості, яка гарантуватимеийому 5-річний імунітет від кримінального переслідування.

Авторка: Ірина Латиш, аналітикиня руху ЧЕСНО

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539