Псевдобюджет Коцюбинського 2019 – Єременко судиться з Данішем

0

Самопроголошена і окупаційна влада в Коцюбинському, на чолі з Сергієм Данішем наприкінці 2018 року на псевдосесії вирішила в незаконний спосіб розподілити бюджет селища – наші з вами податки. Звісно, що ми вирішили оскаржувати ці незаконні дії в суді. Під час моніторингу судового реєстру з подивом для себе з’ясували, що другий самопроголошений голова селища Микола Єременко, який захопив владу в березні 2018 року, вже подав позов до Даніша.

Спершу ми припустили, що Єременко зумисне, за домовленістю з Данішем, подав до суду, щоб програти, аби потім “Нові обличчя” мали рішення суду, яке їм прикриє незаконний розподіл бюджетних коштів. Я як депутат Коцюбинської селищної ради долучилася до процесу третью стороною, щоб не допустити злив справи в суді.

Але у суді ми побачили дещо іншу картину. Єременко дійсно наголошує в суді, що бюджет селища 2019 року, який прийняла казна, розподілений незаконно. Тільки от обгрунтовує це питання не переворотом, а тим, що проект рішення громада не бачила за 20 днів, як того вимагає закон.

У березні відбулося перше засідання у справі. Даніша представляє той таки юрист, який ходить у справах щодо перевороту – Володимир Стогов. Примітно, що, коли він зайшов у залу суду, Микола Єременко подав йому руку. Стогов такий його жест проігнорував.

Видно Єременко, який думав, що Даніш та депутат Ірінської ради Богдан Слюсаренко, як і обіцяли, залишать саме його самопроголошеним головою селища. Але, не склалося з шахраями грати за правилами попередніх домовленостей, і тепер Єременко, якого судять за хабарництво, вирішив, як я розумію, судитися з “Новими обличчями”, щоб хоч так спробувати підзаробити.

Більше того, у суді виплила цікава деталь, Єременко дуже просився на роботу. Хотів очолити незаконно створене комунальне підприємство “Коцюбинський зеленгосп”, який створювали спеціально з дерибанною метою. Але йому відмовили.

Суддя витребувала у Стогова регламент ради і документацію. Тут варто сказати, що у “Нових облич” є псевдорегламент, який Матюшина не підписувала і який на сесіях у передбачений законом спосіб не приймався. Його протягнули на псевдосесії завдяки Єременку, коли він незаконно вважав себе секретарем.

Оскільки вже є рішення суду, яке підтверджує, що Єременко секретарем не був, то папірець, який він підписав як регламент ради, не має абсолютно ніякого юридичного значення навіть у псевдореаьності. Суд має це розуміти.

Сам Єременко, коли Стогов подав псевдорегламент, заявив, що це неналежний документ, бо нема номеру і дати прийняття.

Суддя попросила Стогова принести належним чином оформлений документ. Стогов відповів, що регламент, який в нього є від 12 жовтня 2017 року і іншого у нього немає.

Варто зауважити, що цей псевдорегламент, який підписаний Миколою Єременком, приянтий на пседвосесії. Судом повноваження Єременка як секретаря ради визнані недійсними. У Коцюбинській раді до тепер по закону діє регалмент часів Вадима Садовського, бо інший рада не ухвалювала в законний спосіб.

Подивимося, що він принесе на наступне засідання, яке буде 22 квітня і призначене на 16:00.

Тут зауважу, що на засідання з Єременком ходить мешканець Ірпеня Євген Мельничук, який, як і Єременко, є злиднем. Відповідно не зрозуміло, за який дохід вони обоє живуть. Як і Єременко, Мельничука судять по цій же справі – хабарництва. Вони вимагали гроші в Ольги Матюшиної за голосування бюджетних питань в Коцюбинській селищній раді.

Є ще одна цікава деталь, на яку варто звернути увагу громади. Адвокат Даніша наполегливо відмовлявся пройти рамку. Охоронець суду наголосив, що це неприпустимо і що йому доведеться викликати підмогу. Мельничук при цьому дуже тішився і хотів, щоб Стогова поклали лицем на землю.

Так, як клали його, коли брали на хабарі.

Результат пошуку зображень за запитом "Мельничук Єременко хабар матюшина"

Стогов все одно відмовився пройти рамку і дуже швидко залишив приміщення суду. Охоронець наголосив, що це не вперше і він вживатиме заходи. Ми йому сказали прізвище і ім’я юриста Даніша і будемо дивитися, що він утне на наступному засіданні після виборів.

Я й надалі інфомруватиму громаду, як просувається розгляд справи щодо розподілу наших податків у незаконний спосіб самопроголошеним головою Сергієм Данішем.

Авторка: Олександра Куцан, депутатка Коцюбинської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539