Чоловік поцупив з дільниці бюлетень. У нього вдома знайшли ще один

0

У місті Кагарлик Київської області другий тур виборів Президента України відзначився курйозним випадком. Місцевий житель вкрав з дільниці бюлетень та втік на велосипеді. Поліція знайшла у зловмисника вдома ще один бюлетень, поцуплений під час голосування в першому турі 31 березня.

Як повідомляє прес-служба поліції Київщини, 21 квітня чоловік прийшов на одну з виборчих дільниць Кагарлика, отримав бюлетень та пішов до кабінки для голосування. Проте, вийшовши звідти, виборець не вкинув бюлетень до скриньки, а відразу попрямував до виходу. Члени ДВК намагалися його зупинити, але чоловік сів на велосипед та втік.

Поліцейські, отримавши повідомлення про інцидент, за декілька хвилин приїхали до оселі ймовірного зловмисника. Двері їм відчинила його дружина. Проте жінка повернула правоохоронцям не один, а аж два бюлетені, на яких були зазначені дати двох турів виборів Президента – 31 березня та 21 квітня 2019 року.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), слідство триває.

Також сьогодні в Івано-Франківську затримали чоловіка, який намагався винести з дільниці бюлетень.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО веде онлайн-марафон, де відстежує хід голосування у другому турі виборів Президента в різних регіонах та, зокрема, фіксує курйозні випадки. Наприклад, у Кривому Розі жінка у стані алкогольного сп’яніння з’їла бюлетень.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539