На будівництві Пешого загинув будівельник

0

В Ірпені по вул. Університетській, 1-т будівельник випав з 13 поверху новобудови. Чоловік тиждень пролежав у лікарні й помер від отриманих травм 22 квітня.

Речник поліції Київської області Микола Жукович зазначив у коментарі Громаді Приірпіння, що за цим фактом поліцією Ірпеня відкрите кримінальне провадження:

“Було відкрите кримінальне провадження за ст. 271 ч. 1, порушення вимог законодавства по охороні праці, а після смерті перекваліфікували на ч. 2 – тяжкі наслідки. Загиблий заробітчанин, він з іншої області, на роботу оформлений за цивільно-правовим договором. Це питання щодо порушення умов виконання цих робіт, умов безпечності цих робіт”.

За словами місцевих мешканців цей будинок розташований в межах мікрорайону “Благодатний”. Його будівництво починав екс-секретар Ірпінської ради від “Нових облич” Ігор Вишняков, якого інвестори звинувачують у шахрайських діях та вивезенні за кордон коштів вкладників.

Зараз із цим будівництвом пов’язують забудовника Валерія Пешого та його сина Олексія Пешого, які нещодавно здійснили рейдерське захоплення приміщення недобудованого супермаркету в Гостомелі.

Як відомо, раніше Пеший та Вишняков були партнерами й спільно володіли будівельною фірмою БГМ, яка згодом розпалася на дрібні фірми.

За словами поліції, земля під будинком, де сталася трагедія, належить Пешому.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року на будмайданчику ЖК “Гранд Бурже”, який зводить у Бучі впритул до приватного сектору забудовник Віталій Ліневич, загинула людина. Чоловік упав у вентиляційну шахту. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження.

Як відомо, у серпні 2017 року, прокурор Київської області повідомив про підозру екс-меру Ірпеня Володимиру Карплюку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України.

Проте це провадження закрили через рік, прокуратура не довела вини Карплюка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539