Тероборона Києва: резервістів призвали на збори (ФОТО, ВІДЕО)

0

Резервісти бригади територіальної оборони Києва вийшли на планові навчальні збори. Яким був їхній перший день із тижневих за тривалістю навчань бачив учасник зборів кореспондент “Громади Київщини”.

З самого ранку збори почалися з обмундирування резервістів. На території облаштовані намети, всі місця позначені табличками.

Одяг і взуття видають новий, з бірками виробників.

Резервісти перевдягаючись, часто просять замінити по розміру то кашкет, то взуття, то форму. Комусь усе підходить з першого разу, хтось міряє по кілька разів.

Оскільки частина бригади отримала форму до навчань, то перевдягання триває недовго.

Щоправда, кільком бійцям не дісталося їхніх розмірів і вони залишилися в своєму одязі, доки їм не підвезуть потрібні розміри.

Перед самими навчаннями перед строєм кілька резервістів присягають на вірність українському народові. Це військовослужбовці, які до сьогодні служили тільки в радянській армії.

До Присяги зі зброєю, яку вручає комбриг підполковник Микола Білосвіт

“Під час навчання військовозобов’язані оперативного резерву проходитимуть тактико-спеціальну, вогневу, інженерну, розвідувальну, військово-медичну підготовку, заняття зі зв’язку та військової топографії. Для навчання військовозобов’язаних та резервістів підрозділів тероборони створено всі необхідні умови для проживання, харчування та проведення занять.
Резервістам на час проведення навчання гарантується збереження робочого місця, державне страхування, компенсується середньомісячна заробітна плата на підприємстві та виплачується грошова винагорода. Резервісти безкоштовно забезпечуються військовою формою одягу, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням під час навчань”, – повідомляє на своїй сторінці у ФБ Київський міський військкомат.

Резервісти, які звикли бачити на суботніх заняттях одне одного в різній формі, роблять селфі.

Нагадаємо, командир 112 ОБрТрО підполковник Микола Білосвіт розповів в інтерв’ю про розвиток бригади для захисту столиці. Офіцери управління бригади відпрацювали планування оборони Києва. До стрільб 130 ОБТрО долучилися депутати Київради, які показали хороші результати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539