ДАБІ заборонило будівництво біля “Кампи”, – забудовник продовжує забивати сваї

0

Державна архітектурно-будівельна інспекція 25 квітня 2019 року прийняла рішення про зупинення дії містобудівних умов та обмежень земельної ділянки біля тенісного клубу “Кампа” за адресою м. Буча вул. Лісова. 1-а. Відповідний лист був переданий на підпис архітектору Бучанської ради Наумову, але той відмовився його підписати. 

Попри повне усвідомлення незаконності дій орендаря ТОВ “Комфорт ЛТД”  будівництво там продовжується і забудовник ТОВ “Орлан Інвест Груп” поспішає забити сваї й залити фундамент.

Забудовник робить все можливе, щоб встигнути зробити якнайбільше, не дивлячись на заборону. Так, у вівторок 14 травня забиття сваїв почалося о 7:30 ранку.

Цьому цілком сприяє позиція представників відділу містобудування і архітектури Бучанської міської ради (далі – БМР). Ще б пак, сам начальник відділу архітектор Вадим Наумов відмовився розписуватися в отриманні припису ДАБІ щодо зупинки дії містобудівних умов і обмежень на даній земельній ділянці. В результаті ДАБІ відправило припис поштою – лист може йти біля місяця.

Також відмовилася підписати рішення ДАБІ заступниця відділу архітектури Владислава Жуковець.

Така позиція керівництва БМР не може не викликати здивування. Оскільки основною і критичною причиною зупинки будівництва став факт шахрайства у отриманні містобудівних умов забудовником. А саме дитячий садочок (як і інші об’єкти соціальної інфраструктури, які заплановані для побудови на ділянці біля Кампи згідно Детального плану території та інших містобудівних документів) згадується лише в назві виданих умов та обмежень, по яким і ведеться будівництво. В тілі документу, де містяться розрахунки, замість дитсадочку суцільні комерційні висотки по 9 поверхів.

Зрозуміло, що документ, що настільки протирічить розробленій нормативній базі розвитку нашого міста, не міг бути прийнятим без певної ціни “решалова”, що розповзлось по кишенях чиновників. Не зрозуміло інше, що коли це стало очевидно завдяки внеплановій перевірці контролюючого органу, керівництво БМР зухвало продовжує підігравати забудовникам.

Місцеві мешканці викликали поліцію, але поліцейські зауважили, що зупиняти будівництво не в їхній компетенції і послалися на нерозумінням законодавства в сфері будівництва.

В цей же час у поліції повідомили, що зупинити будівництво може інспектор ДАБІ, який приїде на місце й зафіксує будівельні роботи.

Виникає питання, невже діти поліцейських та місцевих чиновників ходять не в ті ж самі наші, присутні лише в заголовках на паперах, дитсадочки? І з яких пір пересічні домогосподарки району вже знають, що єдиний документ, що дає право на будівництво та повністю його описує, називається містобудівні умови та обмеження, і що якщо його немає – то і будівництва бути не може? Може, настав час Громаді проводити навчання міській владі та поліції щодо процедури здійснення забудови, розбудови та господарської діяльності в місті?

Як би там не було, беззаконня, що відбувається в Бучі навколо Кампи протягом останніх років, починає набирати неймовірних обертів. Неможливість змусити місцеві органи припинити будівництво або хоча б зайти на територію і порахувати дерева, що лишились, лише розпалює Громаду. Нагадуємо, забудовник всупереч договору оренди не допускає на територію ділянки служби та представників влади, як і було під час останньої спроби БМР оглянути ділянку 27 березня 2019 року.

В той же час продовжується судовий процес по справі № 911/2358/16, згідно якої прокуратура оскаржує законність договорів оренди на ділянку біля “Кампи”.

15 травня у середу о 15:15 в Господарському суді Київської області відбудеться чергове засідання. Попри мізерну сумму судового збору – 950 грн – прокуратура області досі не зуміла його проплатити, пояснюючи це технічними помилками.

Тож запобіжний захід – а саме накладення арешту на ділянку – досі не був ухвалений. Чи почує керівництво прокуратури наші скарги та нарешті знайде потрібні гроші? В Громади з цього приводу є великі сумніви. Одне ми знаємо точно – настільки брутальне нехтування правами жителів Бучі та знущання над законністю рано чи пізно приведе до чергового кровопролиття.

 

Авторка: Аліна Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539