Чому зникла квартира в “Атланті” у депутата Євстєфєєва?

0

У декларації за 2018 рік у депутата Коцюбинської селищної ради Владислава Євстєфєєва зникла квартила у ЖК “Атлант”. Про це свідчить декларація, подана депутатом на сайт НАЗК. Ця квартира з’явилася в політика після того, як він пролобіював будівництво висоток на місці промзони в селищі без належного розвитку інфраструктури. Забудовник на сесіях публічно називав політика “друг Влад”. Згодом, як підтведили “Громаді Коцюбинського” джерела в Коцюбинській селищній раді, у квартирі Євстєфєєва прописували іногороднього мешканця для того, щоб ввести його до складу ТВК, яке рахує голоси Коцюбинців.

У 2017 році ця квартира “батьківщинівця” Євстєфєєва ще значилася у декларації.

Тепер цей запис у декларації відсутній. Під час повторного заповнення декларації, системо пропонує суб’єкту декларування залишити попередні об’єкти, які були вже вказані у попередній декларації.

Якщо б депутат продав квартиру, то він би мав відобразити кошти, які отримав від продажу майна, а якщо він пропто переписав на когось квартиру, то це мало б бути відображене в правочинах.

Більше того, за рік заощадження депутата Євстєфєєва зменшилися на майже 225 000 грн. Наразі в нього готівкою зберігається 7,4 млн грн. У його цивільної дружини – 250 000 грн. Жодних коштів ані депутат, ані його цивільна дружина, чий син, як свідчили соцмережі навчався за кордоном у Польщі, так і не заробили за рік.

У 2017 році він працював у ГО “Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування”.  Тут за позаминулий рік він заробив 17,5 тис грн. Таким чином Владислав Євстєфєєв, як і попередніх роках потрапляє до лав депутатів-злиднів і виникає питання, як у нього з’явилися мільйони гривень заощаджень.

Як і в попередньому році в нього є корпоративні права у “Грінбудінвест”. Саме це підприємство є відповідачем у справах щодо дерибану Біличанського лісу, який проведи депутати Коцюбинської селищної ради 2008 року. У результаті дерибану Євстєфєєв став власником майже 100 ділянок лісу. Далі ділянки в лісі перепродувалися по кілька разів. Зараз самопроголошена влада Коцюбинського в особі депутата Сергія Даніша зливає в суді справи і підтримує дерибанників.

Наразі в декларації в нього залишається одна ділянка в Біличанському лісі, як і в екс-мера Ірпеня фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка. Як повідомляли ЗМІ, Карплюк та Євстєфєєв мали намір навпроти 18 школи в Коцюбинському звести в лісі багатоповерховий комплекс “Новатор”.

Примітно, що листи з судів Євстфєєву досі приходять за адресою квартири в “Атланті”.

Натомість у Євстєвєєва залишається нерухомість у Києві. Саме в столиці проживає депутат, який виступає проти приєднання Коцюбинського до Києва. Мешканці “Атланту” твердять, що в квартирі, яка була зазначена в декларації раніше як власність депутата в Коцюбинському, Євстєфєєв ніколи не проживав.

У декларації депутат вказав, що місце реєстрації збігаєтсья з місцем пропсики.

“Громада Приірпіння” направила листа в НАЗК, аби там з’ясували, куди щезда квартира Євстєфєєва з декларації.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539