Приймальня нардепа в наметі: коли правоохоронці не можуть захистити ліс у Бучі

0

У Бучі 27 травня запрацювала громадська приймальня народної депутатки Ольги Червакової (БПП). Приймальня працює за адресою – вул. Лісова, 1-а, поряд із незаконним будівництвом на лісових землях Бучі.

Ольга Червакова разом з місцевими активістами вимагає зупинити незаконне будівництво та припинити нищити ліс у Бучі та Приірпінні.

Намет встановили о 7-й годині ранку. Біля нього безперервно чергують місцеві мешканці та активісти.

“Ми вирішили підтримати цю акцію і це була частково наша ініціатива через те, що не виконується рішення суду першої інстанції – Господарського суду Київської області, крім того не виконується рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції Київської області, яка тимчасово призупинила містобудівні умови і обмеження по будівництву на цій ділянці”, – розповідає бучанець Віталій.

“До мене звернулися місцеві мешканці, надали ухвалу суду, в якій йдеться про арешт земельної ділянки в Бучі. Не дивлячись на цю ухвалу Господарського суду, а також на Постанову Верховного Суду 2015 року, якою було доведено, що в Бучі росте ліс, а не кущі й бур’яни, як стверджує місцева влада, забудовник продовжує незаконне будівництво. Щоб зупинити це свавілля, ми разом з місцевими мешканцями вирішили відкрити мою приймальню – туди може прийти будь-який громадянин і принести звернення”, – розповідає Червакова.

Активісти збирають підписи під зверненням до Червакової щодо незаконного бідівництва в Бучі та знищення лісу першої категорії захищеності.

Біля півсотні громадян вже підписалися під зверненням до Ольги Червакової. Свої підписи також поставили депутат Київської облради від “Свободи” Ігор Домбровський та депутат Бучанської ради “свободівець” Іван Окоєв.

 

Поліція, яка прибула на місце й зафіксувала незаконне будівництво, зауважила, що в цивільному провадженні повідомляти забудовника та орендаря про арешт земельної ділянки може лише виконавча служба. Також працівники поліції пообіцяли слідкувати за порядком і залишилися патрулювати поряд з приймальнею народної депутатки.

Пообіді на будівництво приїхала вантажівка з бетонними блоками але водій не осмілився заїхати. На автомобілі логотип “Смарт Універсал груп”.

Як відомо, засновник цієї фірми забудовник Антон Мирончук. Цей забудовник відомий в Приірпінні знищенням зелених зон та будівництвом на території Державної служби охорони в Ірпені.

Під вечір цього ж дня забудовники розчистили в’їзд на територію будівництва з іншого боку й намагалися завезти туди будівельну техніку. Місцеві мешканці, депутати “свободівці” та активісти стали живою стіною на шляху вантажівки й не дали їй можливості заїхати за паркан.

Це не вперше народна депутатка Червакова вступилася за мешканців Бучі й відкрила свою приймальню просто неба. У 2016 році таким чином вдалося врятувати від забудови ліс по вул. Пушкінській, тоді забудовник залучив проти громади тітушок але вони не осмілилися прибрати намет Червакової.

Нагадаємо, 23 травня народна депутатка Ольга Червакова приїхала до Бучанської виконавчої служби, щоб з’ясувати, щому не виконується рішення суду про арешт земельної ділянки поблизу тенісного клубу “Кампа”. Начальник виконавчої служби Станіслав Тітов повідомив, що не може відкрити виконавче провадження, оскільки прокуратура неправильно склала лист до виконавчої служби й не надала необхідних документів.

У прокуратурі Київської області звинувачення Тітова заперечили й наголосили, що діють у відповідності до чинного законодавства.

Як відомо, 15 травня 2019 року суддя Господарського суду Антон Лопатін повідомив представнику забудовника, Бучанській міській раді, Прокуратурі Київської області та громаді, що арешт, накладений на цю земельну ділянку у 2017 році, залишається в силі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539