Київрада може віддати ділянку в парку “Труханів острів” екс-нардепу від СДПУ(о)

0

У проекті порядку денного сесії Київради з’явилося питання про передання земельної ділянки на території острова Труханів приватній фірмі. Його мають розглянути на сесії 20 червня, пише Рух ЧЕСНО.

Попереднє сесійне засідання, заплановане на 30 травня, не відбулося.

Розгляд цього питання заплановано попри те, що 16 травня депутати Київради ухвалили рішення “Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення “Труханів острів”.

ТОВ “Світ природи”, засновником якого є народний депутат ВРУ IV скликання від СДПУ(о) Олег Немировський, просить у Київради для рекреаційних цілей більш ніж пів гектара заповідної території на вул. Труханівській, 1.

На цій ділянці розташовані будівля площею 911 кв.м, гаражні бокси на 303,1 кв.м, барбекю-зона на 30,1 кв.м, які належать заявникові на підставі рішення Господарського суду м. Києва. Орієнтовна площа під забудовою – близько 20%.

2012 року журналісти програми “Гроші” дізналися, що народний депутат від “Партії регіонів” Дмитро Шенцев мав там громадську приймальню.

На розгляд сесії виносять проект рішення 2016 року.

Зазначену земельну ділянку ТОВ “Світ природи” намагалося отримати в оренду ще 2016 року, але тоді рішення не набрало необхідної кількості голосів.

У коментарі Руху ЧЕСНО голова земельної комісії Київради Олександр Міщенкосказав, що немає нічого поганого в тому, аби надати землю в оренду, проте додав, що всі споруди мають бути побудовані в законний спосіб:

“От ви як киянка невже будете проти, щоб до міського бюджету платили кошти за оренду? Ландшафтний заказник це дозволяє. Я сам був одним з розробників цього проекту. Разом з Олесею Пинзеник ми там чітко прописали: заборонити будівництво на території острова та вирубку зелених насаджень”.

Водночас Міщенко запевнив, що спеціальна комісія перевірить законність будівель на Трухановому острові й, якщо з’ясує, що їх збудували без дозволів, їх буде знесено.

Ще 2016 року екс-заступник Київського міського голови Олексій Резніковзаявив ТСН (3:17 на відео), що “на Трухановому острові на сьогоднішній день нікому земля не надається в користування навіть при тому, що він має на це законні підстави”.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО склав ТОП-10 гарячих точок у Києві, де громада чинила опір забудовникам. Остаточної крапки в цих протистояннях здебільшого ще не поставлено, проте завдяки активності киян усі ці будівництва, зокрема й на Поштовій площі та на території екопарку “Осокорки”, вдалося зупинити.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539