Що відомо про погоджувальну раду ірпінських депутатів у Польщі

0

Депутатам Ірпінської ради пропонують поїхати в Польщу напередодні сесії й провести там погоджувальну раду.

Про це «Громаді Приірпіння» повідомили одразу кілька джерел.

Організацією поїздки займається секретарка ради та в.о. міського голови Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька). Саме її на цій сесіїч  депутатів планують відправити у відставку більшістю голосів.

«Карплюку стало відомо про те, що депутати готові проголосувати за зняття Попсуй, він хоче вплинути на ситуацію тому скликає всіх до себе у Польщу. Мені про це розказали депутати, які зараз не знають, що робити. Карплюк відчуває, що втрачає владу в місті, він нормально витратив я на виборах, а зараз, думаю, хоче провернути ще кілька справ, щоб хоча б щось відбити. Попсуй йому для цього дуже потрібна на посаді секретаря», – розповідає джерело в раді.

За словами джерела, у Польщі на депутатів чекає екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, який не може приїхати в Україну через те, що прокуратура готова вручити йому підозру через економічні злочини.

Відомо, що підозра політику мала бути вручена 15 серпня але він не з’явився на виклик до ГПУ.

Нагадаємо, Карплюк вже не вперше тікає від підозри. Так, у 2017 році він відмовився взяти підозру від прокурора Дмитра Чібісова і втік від нього.

Під час обшуків у мера Бучі Анатолія Федорука, якого з Карплюком пов’язують родинні зв’язки та спільний бізнес, Карплюк втік за кордон.

Пізніше журналісти з’ясували, що у Карплюка в Польщі квартира, будинок та власний бізнес.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539